Novi list: 24. 4. 1999.

REAGIRANJE HRVATSKE STRANKE PRAVA 1861, POVODOM UBOJSTVA U ĆIKOVIĆIMA

Zgroženi zločinačkim činom

 

- MUP RH n/r g. Ministru

Ivanu Peniću

- Ministarstvo pravosuđa RH

n/r g. ministru dr. Zvonimiru Šeparoviću

- MUP Rijeka - Policijska uprava

Primorsko-goranska

- Županijsko državno odvjetništvo Rijeka

- Županijski sud Rijeka - Istražni odjel

n/r predsjednika

- Javnosti

Zagreb, 23. travnja 1999.

 

Hrvatska stranka prava 1861 i njezin predsjednik g. Dobroslav Paraga zgražaju se nad zločinačkim činom koji se zbio u Kastvu, Čikovići 118., Rijeka, a prema informaciji objavljenoj u “Novom listu” od 23. travnja 1999. godine. Naime, u obiteljskoj kući Čikovići 118., ubijena je gospođa Katica Lanciotti rođena Lovrečki (57 godina zvana “Koka”), u vlastitoj kući oko 22,40 sati, navodno s tupim predmetom a potom je kuća, odnosno stan zapaljen, kako bi se zločin prikrio i otežalo utvrđivanje istine.

Hrvatska stranka prava 1861 i g. Dobroslav Paraga pozivaju Policijsku upravu Rijeke i sudske vlasti u Rijeci da poduzmu sve istražne radnje koje će utvrditi počinitelja zločina, kao i motive počinjenog zločina. Nećemo dopustiti da se ovaj zločin prikrije šturim i nekonciznim priopćenjem policijske uprave za javnost čime bi se zločin mogao zataškati, a počinitelj bi ostao neotkriven i nekažnjen.

Istina je da je sada već pokojna Katica Lanciotti bila aktivna djelatnica u stranci HSP 1861 što je i jedan od razloga da postoji osnovana sumnja da je svirepo ubojstvo učinjeno iz političkih pobuda. Poduzeti ćemo sve što je u našoj moći da se otkrije istina o zločinu, a ako primjetimo da se radi o zataškavanju tog zločinačkog djela poduzet ćemo i sve raspoložive mjere kod međunarodnih pravnih i drugih institucija.

Ovo nije prvi puta da se nad našim članovima HSP 1861 čine najokrutnija ubojstva, a počinitelji ostaju neotkriveni i nekažnjeni sve do danas.

Predsjednik

Dobroslav Paraga