HSP 1861. OSUĐUJE MEDlJSKI BOJKOT STRANKE

 

ZAGREB, 10. svibnja (Hina) - Hrvatska stranka prava 1861. (HSP 1861 uputit će preko vladajuće frakcije Zelenih u njemačkom parlamentu, pismo predsjedavajućem Europske unije, u kojem će "internacionalizirati porast političkog nasilja u Hrvatskoj" te upozoriti na "političko nasilje" nad HSP 1861 i njezin "rad u ilegali", najavio je predsjednik HSP 1861 Dobroslav Paraga na današnjoj konferenciji za novinare.

Vladajuća stranka u Hrvatskoj više nema argumenata da se naziva demokratskom, jer se radi očuvanja vlasti služi nasiljem i represijom, ocijenio je Paraga. Kazavši kako treba spriječiti i restauraciju komunističke vlasti putem SDP-a, ustvrdio je

da je HSP 1861 jedina istinska oporba, koja, za razliku od ostalih stranaka, ne kolaborira s HDZ-om,

"To je prepoznala i vladajuća frakcija Zelenih u njemačkom parlamentu s kojom nas povezuje zajedničko zalaganje za ljudska prava", rekao je predsjednik HSP 1861., čije se izaslanstvo nedavno sastalo s njemačkim Zelenima.

HSP 1861. će u pismu zatražiti pritisak na vladajući HDZ dok se ne ukine administrativna zabrana stranke iz 1993, i medijski bojkot kojem je izložen HSP 1861, dodao je.

Paraga je također izvijestio da će ustrajati na tužbi protiv hrvatskih vlasti koju je podnio prije tri godine, jer, kaže, "za laži o Dobroslavu Paragi, koje su dovele i do njegova uhićenja u Austriji i Kanadi, netko treba snositi posljedice".