Medijima u Republici

Zagreb, 17.05.1999.

 

RAČANOVA OBMANA NAIVNIH

Drug Tomac (SDP) bio je kolovođa izbacivanja naše stranke iz bivše Udruge 7 oporbenih stranaka, i to samo zato što se HSP-1861. principijelno zalagala da oporba preuzme izvršnu vlast u gradu Zagrebu nakon što je HDZ izgubila na listopadskim izborima ’95. Zato što je HSP-1861. principijelno tražila da gradnonačelnik Zagreba bude iz oporbe, i da se blokira ulazak Republike Hrvatske u Vijeće Europe dok se Zagrebačka kriza ne riješi demokratskim putem, Zdravko Tomac izbacuje pravaše iz oporbene koalicije, a Paragu proglašava zelenim političarem.

Četiri godine kasnije za vrijeme pravaških dana na Rheini, “Paragin” HSP našao je sa njemačkom političkom strankom Zelenih zajednički jezik pod nazivnikom ljudskih prava, te na prijedlog “zelenog” Parage vladajuća njemačka koalicija koja predsjedava Europskom Unijom pokreće raspravu o krizi demokracije, ali ne više samo u Zagrebu, nego u cijeloj Hrvatskoj.

Europljani se zajedno s Amerikancima zalažu za ukidanje administrativne zabrane Hrvatske stranke prava od 28. rujna 1993. godine, a Ivica Račan (SDP) na političkoj tribini od 12. 05. ov.g. u Splitu spominje moguću suradnju sa vladajućom strankom HDZ nakon prosinačkih izbora ’99, a ne spominje nužnost uvođenja višestranačke izborne kontrole, dok istodobno s Budišom dvolično predbacuje oporbenoj četvorci (LS, HNS, HSS i IDS) koaliciju sa zajedničarima u Koprivnici. Činjenica što je Dorica Nikolić (HSLS) izvršila “proljetno čišćenje” koje je obećala u svojoj predizbornoj kampanji, te poslije kampanje prekršila volju građana Zagreba i zbog “Judinih” sinekura koalirala sa Canjugom (HDZ) predstavlja obmanu javnosti neviđenu između Sutle i Drine, i Save i Jadrana. Jadna Hrvatska u kojoj će sudbinu hrvatskom narodu krojiti komunisti, udbaši i politički konvertiti tipa lažnih socijaldemokrata odnosno kriptokomunista (SDP) i nacional-komunista (HDZ) te svih njihovih satelita, od socijalista i liberala, kršćanskih demokrata i kvazipravaša tipa magistra Đapića.

 

Ured za odnose s javnošću

Goran Jurišić