SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Zagreb, 26. 5. 1999.

TUĐMANOVE KRIVE DRINE NA KOSOVU

Lako je dijeliti tuđe, kaže narodna poslovica. Onom, kojemu nije teško dijeliti svoje, još lakše je dijeliti tuđe, kaže pravaška poslovica, koja je nastala na iskustvu politike krivih Drina Franje Tuđmana.

"Plan Z4" o podjeli Hrvatske na slobodni i okupirani teritorij naše Republike, te plan o podjeli Bosne i Hercegovine ("Karađorđevo") na tzv. četničku (nacističku) pararepubliku "Republiku srpsku", nacional-komunističku "Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu" i "fildžan džamahiriju" bili su jalova politika krivih Drina, koja je išla na ruku jedino velikosrpskoj politici beogradske čaršije.

Tuđmanov najnoviji prijedlog o podjeli Kosova ne može donijeti stabilnost, mir, sreću i sigurnost narodima jugoistočne Europe, zato što u tom slučaju velikosrpska ideja ne bi bila poražena. Tuđman je svojim prijedlogom postao odvjetnik velikosrpskog ideologa Dobrice Ćosića koji podjelu Kosova smatra nužnom kako bi se velikosrpska ideja mogla prošvercati u drugo vrijeme, povoljno za novu vojnu agresiju, etničko čišćenje i genocid. Tako to naime već ide od 1844. godine od kada je Ministarstvo vanjskih poslova Kneževine Srbije lansiralo velikosrpski program "Načertanije".

Sramota za našu Republiku i naš narod predstavlja faktum podudarnosti prijedloga predsjednika Tuđmana o podjeli Kosova (između Srba i Albanaca), sa srbijanskim i ruskim komunistima.

 

HSP-1861. predlaže slijedeće rješenje za slijedećih 100 mirnih turističkih sezona u Hrvatskoj:

- Hitna intervencija kopnenih postrojbi vojnog saveza NATO na Kosovu i naoružavanje OVK,

- Demilitarizacija i pacifikacija Srbije, te vojno rušenje Miloševićevog nacionalkomunističkog režima u Beogradu,

- "Marshallov" plan gospodarske pomoći Zapada za države koje su od Srbije bile napadnute od 1991. do 1999. godine.

Ured za odnose s javnošću

Goran Jurišić