NE DAJU NARODU DA NAS ČUJE!

Radio Vrbovec

n/r direktor Ivan Turk

n/ r novinari

U Vrbovcu, 03. lipnja 1999.

PROSVJED

Kako je dana 02. lipnja 1999. g. trajnije odbijen naš zahtjev za jednom radio emisijom koju bi mi sami platili, a u kojoj je bilo predviđeno gostovanje predsjednika Hrvatske stranke prava 1861 Dobroslava Parage, kao član Središnjeg odbora HSP 1861 i ispred ogranka Vrbovec, kao njegov predsjednik upućujem Vam ovaj Prosvjed.

Jasno je, naime, da se radi o izravnom pritisku ili strahu Radio Vrbovca, od strane vrbovečke vlasti da se onemogući pristup HSP 1861 medijima, čime se onemogućava komunikacija ove stranke sa javnošću, te joj se oduzima pravo javnosti i dovodi ju se u neravnopravan politički položaj sa drugim strankama. Od svojega osnivanja, ogranak Vrbovec HSP 1861 nije imao još niti jednu radio emisiju, niti neplaćenu, niti plaćenu, dok su u isto vrijeme druge vrbovečke stranke smjele imati i imale svoje radio emisije. Također, vodstvo našega ogranka, koji ima i člana Središnjeg odbora HSP 1861 u Zagrebu, nikada nije dobila mogućnost izravnog obraćanja vrbovečkim građanima gostovanjem u bilo kojoj radio emisiji, npr. u dnevniku radio Vrbovca, dok su ostale stranke takve nastupe ostvarile.

Najsvježiji primjer plaćene radio emisije je emisija SDP-a u kojoj je gostovao Mato Arlović i članovi SDP Vrbovec prije tjedan dana, ili prostor koji je u jednom od nedavnih radio dnevnika dobio Đapićev tzv. "HSP". Međutim, Dobroslav Paraga niti njegovi pravaši to isto ne smiju! Ima li jasnijega primjera da ova vrbovečka, a pogotovo državna vlast dozvoljava nešto reći samo onima koji ju hvale ili koji glume da ju kritiziraju, ali ništa neda reći onima koji su joj istinski kritičari. Vidi se koliko u Vrbovcu i u Hrvatskoj danas ima političke ravnopravnosti, političkih sloboda, građanskih prava, slobode medija, slobode izborne promičbe!

U gluho političko doba, ova je zemlja napeto osluškivanih telefona i poslušnih radija koji uspavljuju svijesti i savjesti. Ali, čuti će se i budnica! Bog i Hrvati! Krugoval slušateljima!

Predsjednik ogranka i član Središnjeg odbora

Milan Šaško