Jutarnji list: 18.6.1999.

PARAGA: KOPRIVNICA JE SIMBOL OTPORA AUTORITARNOSTI

KOPRIVNICA - Predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga na konferenciji za novinare komentirao je političku krizu u Koprivnici.

- Koprivnica je postala simbol otpora i onima u opoziciji koji žele autoritarno vladati. SDP je ovdje na lokalnoj razini pokušao uspostaviti autoritarnu vlast po uzoru na HDZ koji je to proveo na državnoj razini. SDP je prekinuo svaki dijalog s koalicijskim partnerima. LS, HNS i HSS upravo u Koprivnici polažu ispit vjerodostojnosti za predstojeće izbore - morat će stati zajedno s HSP-om 1861. ili ih neće biti u parlamentarnom životu demokratske Hrvatske. (G. Č. M.)

 

  Večernji list: 18. 6. 1999.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861 ISPRED KOPRIVNIČKOG "ČAZMATRANSA"

'Otkupljuju dionice, a ne isplaćuju plaće!'

"Kako to da poslovodstvo 'Čazmatransa' nema za plaće, a od radnika, koji drže većinski vlasnički udjel, žele otkupiti dionice za 20 njemačkih maraka", javno se jučer zapitao predsjednik Županijskog vijeća HSP-a 1861 Dražen Keleminec na konferenciji za novinare ispred "Čazmatransova" autobusnog kolodvora u Koprivnici. Na presici je sudjelovao i predsjednik stranke Dobroslav Paraga.

Pozvavši financijsku policiju da radi svoj posao, Keleminec je ustvrdio kako se samo iz Koprivnice u blagajnu u Čazmi mjesečno slijeva oko 1,3 milijuna kuna, a zaposlenicima ipak duguju plaće. "To što se radi u 'Čazmatransu' vjerojatno podržava i netko iz vrha hrvatske vlasti, kao i u mnogo drugih sličnih primjera", upozorio je on.

Paraga se osvrnuo na političke događaje u Koprivnici kazavši kako je SDP u gradu htio napraviti autoritarnu vlast kakvu je ustoličio HDZ na državnoj razini. "LS, HNS i HSS ovdje će položiti test vjerodostojnosti za predstojeće izbore i morat će na državnoj razini nastupiti s HSP-om 1861 ili ih, inače, neće biti u hrvatskom parlamentarnom životu", zaključio je šef pravaša. (H.M.)