Večernji list: 19. 6. 1999.

DOBROSLAV PARAGA U KRIŽEVCIMA

'Sumnjamo u izbore'

KRIŽEVCI: Ne vjerujemo u slobodne i poštene izbore jer se HDZ i lažna oporba pogađaju oko mrvica vlasti, a sve konce u rukama drži sadašnja vlast. Na izborima će glasovati lažna dijaspora, ona iz BiH, dok pravi hrvatski iseljenici, primjerice u Australiji, ne žele više ni čuti za HDZ. U to sam se i sam uvjerio prilikom nedavnog posjeta Australiji - istaknuo je Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-a 1861., na konferenciji za novinare u Križevcima.

Na konferenciji je bilo više predstavnika te stranke iz Bjelovara, Koprivnice, Križevaca i Vrbovca. Paraga je osim predsjednika Tuđmana najviše kritizirao Račana i Budišu, napomenuvši da bi ih njihove stranke trebale izbaciti iz svojih redova. Prema Paraginim riječima, HSP 1861. očekuje da će vrijeme pokazati kako je ta stranka bila prevarena i tek tada će to biti dokaz demokracije u Hrvatskoj.

Na budućim izborima voljan sam surađivati s onim hrvatskim demokratskim strankama koje poštuju načela stvarnih pravaša u obrani demokracije, hrvatstva, obespravljenih i poniženih građana koji su se razočarali u HDZ-ovu vlast "rekao je Paraga". (on)