MEDIJIMA U REPUBLICI

Zagreb, 25. 06.1999.

TKO TO S PRISAVLJA MOTRI CLINTONA?

Hrvatska radiotelevizija (HRT), koja je poznata po montiranju izvješća u "stilu Goebbelsove propagande" s press konferencije naše stranke, u kojoj je Dobroslav Paraga 1998.g. govorio o pravaškim danima na Capitol Hillu te kongresnoj Rezoluciji 375 u kojoj vodeći američki zakonodavci traže ukidanje zabrane Hrvatske stranke prava iz 1993. godine, umjesto da se transformira u jednu javnu medijsku instituciju, "dušebrižnički" se bavi problemom troška slovenske države zbog nedavne posjete američkog predsjednika Clintona.

Pristranost "hrvatske dalekovidnice" vidi se uvijek onda kada HRT izvještava sa "brijunskih" sjednica vladajuće HDZ, kada non-stop tumači politiku "krivih Drina" predsjednika Republike Franje Tuđmana, dok čvrsto drži čep boce u koju je zatvorila dobri duh pravaške politike Dobroslava Parage. Istina ne stanuje na prisavlju gdje Obrad Kosovac svojom dirigentskom palicom motri na svoje novinare da "slučajno" ne odstupe ni za milimetar od kovanja u zvijezde partijske oligarhije bivših komunista, od Račana i Tomca, preko Šuvara do Tuđmana. Za službenu partijsku politiku je William Jefferson Clinton kriv što je dao bombardirati CK SKJ u Beogradu, te što je srpskom "voždu" Slobodanu Miloševiću dao po glavi zbog njegove politike vojnog osvajanja i dijeljenja susjednih država i istrebljenja nesrpskih naroda. Bill Clinton ostati će u povijesti hrvatskog naroda upamćen kao veliki i odlučan svjetski državnik demokratskih Sjedinjenih Američkih Država koji je imao petlje dva puta na kraju XX. stoljeća krstarećim raketama i zrakoplovnim bombama udariti po velikosrpskoj i nacional-komunističkoj politici. Oni hrvatski političari s vlasti i oporbe koji su podržavali dijeljenje Bosne i Hercegovine između Dedinja i Pantovčaka, ne mogu podnijeti kada se predsjednik Clinton druži sa neprijateljima politike dijeljenja susjedne nam nezavisne Republike. Sve što Bijela kuća stavlja na teret Slobodanu Miloševiću tiče se i "hrvatske" politike pošto za nju vrijedi zakon "spojenih posuda" koji propisuje čversto savezništvo s Beogradom i Moskvom.

Umjesto da HRT, voditeljica "Motrišta" Ana Jelinić, brine koliko je stajala Clintonova posjeta Sloveniji, bolje bi bilo da se zapita koliku će visoku cijenu hrvatski narod morati platiti zbog sulude politike Predsjedničkih dvora i oporbene šestorke i satelita vladajuće stranke, od pravaških Juda oko kruga Ante Đapića do dirigiranih nacionalnih institucija kao HAZU, Sveučilište u Zagrebu, narodnih kazališta i nogometnih klubova. Nije problem koliko je slovensku državu stajao službeni posjet predsjednika Clintona, nego je problem zašto je Clinton zaobišao Hrvatsku. Možda je upravo HRT kao nejavna i partijska televizija jedan od čimbenika hrvatskih vlasti koji je kriv zašto Clinton zaobilazi Hrvatsku? Živimo u zemlji čudesnih farsi u kojoj HRT pored Hrvatskog državnog sabora čini jednu od lutaka lažirane tragikomedije u kojoj istina i pravda nemaju pravo javnosti.

Ured za odnose s javnošću

Goran Jurišić