GLAVNOM ODBORU HDZ-a

I PREDSJEDNIKU OSOBNO

SREDSTVIMA JAVNOG

PRIOPĆAVANJA

Zagreb, 26. lipnja 1999.

PROSVJED O 10 OBLJETNICI HDZ-a

KAO GLAVNOG SAVEZNIKA GAZIMESTANSKE SRBIJE

ILI ZAŠTO JE

DESET GODINA PO PADU BERLINSKOG ZIDA

HRVATSKA JOŠ UVIJEK POD ŽELJEZNOM ZAVJESOM

Nakon političkog debakla za vrijeme nedavnog izleta u Južnu Afriku i prave Tuđmanove političke katastrofe, koju je doživio službenim posjetom predsjednika SAD-a Sloveniji na osmu obljetnicu proglašenja neovisnosti R Hrvatske i R Slovenije, ovih dana izrečene su nove, nečuvene uvrede hrvatskom narodu i zdravoj pameti kroz višesatno tamburanje "prvog " čovjeka u Hrvata u mikrofon voditelju tamburaških emisija "Lijepom našom".

Kako shvatiti izjave da HDZ nije učinio nikakvu stratešku pogrešku u proteklih deset godina vladavine ili da vrhovnik sam za sebe izjavljuje da bi bio nobelovac da nije Hrvat, ili nebulozu da je Tito najuspješniji političar u hrvatskoj povijesti, nego kao sljepilo koje je i razlog sloma projekta izgradnje suverene i demokratske Hrvatske.

Nasuprot takvom samoobmanjivanju i krivotvorenju sadašnjice i proteklog desetljeća, koje će pametne glave po zlu zapamtiti kao Tuđmanovo ili HDZ-ovo, treba istaći nekoliko bitnih i neporecivih istina o našoj hrvatskoj i HDZ-ovoj stvarnosti.

- HDZ nema ama baš nikakve zasluge za obnovu suverene Hrvatske, već je to rezultat globalnih, planetarnih događaja, koji su već i prije pada Berlinskog zida omogućili stvaranje preko 100 (sto) novih nacionalnih država nakon završetka Drugog svjetskog rata. Treba naglasiti da je Tuđman bio jedan od zadnjih u Hrvatskoj koji su slijepo vjerovali u titoizam i avnojsku Jugoslaviju, odnosno da mu cilj Hrvatske nije bila nezavisnost već konfederalna Jugoslavija.

HDZ i Tuđman počinili su niz strateških i katastrofalnih grešaka koje su proizlazile iz njihove totalitarne političke provenijencije i orijentacije kao i zbog nevjerice u vlastite snage hrvatskog naroda što je imalo za posljedicu slijedeće:

Pozivamo Tuđmana na javno medijsko TV sučeljavanje kako bi se probudio, pogledao istini u oči, odstupio i suočio s posljedicama svoje vladavine.

HRVATSKA STRANKA PRAVA 1861

Predsjednik

Dobroslav Paraga