Novi list: 2. 7. 1999.

TRIBINA HSP 1861 U SPLITU: "HDZ - ISTOČNI GRIJEH HRVATSKOG STALJINIZMA"

Paraga: Istinska oporba je u Washingtonu

Tuđman je na čelu cro-boljševičke opcije, koja je potpisala sporazum s Moskvom, udaljujući tako Hrvatsku od Amerike, rekao je Paraga navodeći kako mu je u SAD rečeno da je Tuđman iz zemlje iznio milijardu dolara

SPLIT (Stina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. Dobroslav Paraga, na tribini naslovljenoj "HDZ - istočni grijeh hrvatskog staljinizma" žestoko je napao hrvatsku oporbu, te HDZ i predsjednika Tuđmana, ustvrdivši, da je danas u hrvatskoj na djelu strahovlada.

- S ovako šugavom opozicijom nećemo nabolje, jer njima nije stalo ni do čega nego do sitnih sinekura. To se posebno odnosi na Budišu i Gotovca i sve one koji su pristali na zamku - da bi došli do malo vlasti uortačili su se s jugokomunjarama dajući im tako legitimitet da su socijaldemokrati. Tako se, u stvari, pokušava na vlast instalirati Račana, kao dokazanog kvislinga Beograda. Ujedno, tako nam žele ukrasti Hrvatsku, naše more, hotele, planine, naše ljude. Želi se instalirati šestorku da uspostavi Hrvatsku, ali ne Hrvatsku građana, nego stranih magnata, rekao je Paraga. Pritom je optužio Georga Sorosa da je jedan od onih koji stoje iza toga, financirajući stranke, njihove poslovne prostor, kupujući im telefaksove. Naglasio je kako je Soros svoju karijeru započeo u Drugom svjetskom ratu prokazujući Židove u Budimpešti.

Dokazujući vezanost i dogovore oporbe i HDZ-a, Paraga je spomenuo da su direktori četiri javna poduzeća u Zagrebu, u kojima se obrće pola milijarde maraka; iz redova HSLS-a. Dodao je kako je opozicija u pregovorima s HDZ-om popustila na pitanju dijaspore, izbornog zakona i HRT- a. Stoga je ustvrdio kako je jedina prava opozicija u Washingtonu.

Upozoravajući na dolazak komunista na vlast kazao je da se tu u stvari radi o internacionalističkoj opciji "za koju smo prenaivno mislili da smo je se oslobodili". Konkretiziravši da se to odnosi na "jugokomunističke snage koje predvodi SDP i Ivica Račan", on je kazao kako ne možemo imati slobodnu Hrvatsku i živjeti zajedno s krvnicima. Pojašnjavajući taj stav on je kazao da SDP-ovci još nisu ništa progovorili o "potčinjavanju Hrvatske, o tome tko je predvodio strahovladu i čistke, te tko je uhodio i likvidirao Hrvate". Napominjući kako nije provedena istraga o ubojstvu Stepinca, kao i o drugim ubojstvima, Paraga je kazao da je "Šakić Majka Božja prema onome što su ovi radili". Stoga je naglasio kako "oni koji su provodili strahovladu ne mogu pretendirati na funkcije. Ne daj Bože da dođu na vlast, jer ćemo sutra ćemo opet u tamnice il grobnice".

Govoreći o pritiscima na njegovu stranku, medijskoj izolaciji, likvidacijama i montiranim procesima on je kazao kako se ni nakon tri mjeseca ništa ne zna o ubojstvu tajnika riječkog ogranka HSP 1861, zaključivši kako je sadašrije stanje u Hrvatskoj "kulminacija povratka rankovićevštine". "Stipe Šuvar je nedavno pretučen blizu mog, ureda. Nisam za nasilje, ali je očito da je Šuvar pao kao žrtva strahovlade koju je sam stvarao i koju sada nastavlja HDZ", rekao je Paraga i dodao da je njegova stranka jedina kojoj je već šest godina onemogućeno javno djelovanje u Hrvatskoj, te da na televiziji, bez koje nema života, nije dobio ni jednu minutu. "To je stoga što se vlast boji da ćemo na vidjelo iznijeti svu istinu o pljački i nepotizmu koji vladaju u Hrvatskoj", rekao je Paraga. Pritom je zatražio vraćanje registracije i parlamentarnog statusa stranci.

Govoreći o predsjedniku Tuđmanu, on je kazao da je on na čelu cro-boljševičke opcije, koja je potpisala sporazum s Moskvom, udaljujući tako Hrvatsku od Amerike. Optužio ga je i za pokušaj dijeljenja Bosne. Navodeći da su "trenutno u modi Miloševićevi dolari", on je kazao da mu je u SAD-u rečeno kako je Tuđman iz zemlje iznio milijardu dolara. Podsjetivši da je na velikom mitingu u Splitu prije sedam godina zatražio Tuđmanovu "političku glavu" on je ponovo pozvao na skidanje jarma sadašnje vlasti.