MEDIJIMA U REPUBLICI

 

Zagreb, 05. 07. 1999.

 

 

PROGLAS SREDIŠNJEG ODBORA OD 03.VII.'99.

U subotu, dana 3. srpnja 1999. godine Hrvatska stranka prava 1861. održala je prvo zasjedanje Središnjeg odbora (SO) poslije Trećeg sabora stranke ove godine i donijela slijedeći proglas:

Od vremena obnove Hrvatske stranke prava 1990. godine do danas velik broj istaknutih članova i stranačkih dužnosnika izgubio je život u atentatima i nerazjašnjenim okolnostima:

Ante Paradžik, Mladen Mustać, Željko Trusk, Darko Rušanac, Vlado Knežević, Ivo Bošnjak, Dinko Figač, Blaž Kraljević, Mario Medić, Osman Maksić, Šahdo Delić, Marko Stjepanović, Ivan Granić, Gordan Čuljak, Vinko Primorac, Rasim Krasnići, Miroslav Martinovski, Stojan Vujinović, Ivan Bebić, Robert Tupek, Ratko Zrno, Katica Lanciotti.

HSP 1861 će bez obzira na daljnje žrtve zahtjevati traženje istine i privođenje pravdi nalogodavaca i izvršitelja zločina ubojstva.

HSP 1861 naglašava hrvatskoj javnosti da će se jednako odlučno zalagati za rasvjetljavanje i kažnjavanje aktera drugih političkih ubojstava koja su u hrvatskoj javnosti i u svijetu bacila veliku mrlju na pravosudni sustav RH.

Komunisti iz tzv. "Oporbene šestorke" su "stručno" otkazali posao stručnjaku, ing. Miljaniću u županijskom uredu građevinske inspekcije samo zato što je g. Miljanić visoki dužnosnik Hrvatske stranke prava 1861. i bojovnik domovinskog rata za nezavisnost i slobodu grada Dubrovnika i Republike Hrvatske. Otkaz je nepravedan i fatalan zato što je g. Miljanić bio četiri godine pred umirovljenjem.

Središnji odbor upozorava hrvatsku javnost i biračko tijelo Republike o početku čistki na lokalnom nivou koje provode oporbene stranke pod vodstvom komunista Ivice Račana i Zlatka Tomčića.

Traži se smanjivanje Poreza na dodanu vrijednost (PDV) s 22 % na 11 posto.

Podržava se osnovno radničko pravo na štrajk i pravo na (dostojnu) plaću.

Podržava se osnovno pravo umirovljenika na dostojnu mirovinu, a Vladu RH se poziva da odmah provede odluku Ustavnog suda RH o vraćanju državnog duga hrvatskim umirovljenicima, a ne da cinički i promišljeno čeka biološki kraj ljudi koji imaju preko 65 godina života.

Osuđuju se boljševički skupovi Društva "Josip Broz Tito", SDP-a, ASH-a, SRP-a i drugih jugo-komunističkih organizacija koje pod krinkom antifašizma i socijaldemokracije javnosti podmeću kukavičko komunističko jaje zla (glorificirajući zločinca Josipa Broza Tita) te na taj način sramote antifašizam kao svjetsku baštinu demokracije.

 Predsjednik stranke Dobroslav Paraga