Jutarnji list: 17. 7. 1999.

Paraga: SDP, HSLS i HDZ koalirat će nakon izbora

OSIJEK - Konferencijom za novinare u Osijeku čelnik Hrvatske stranke prava 1861 Dobroslav Paraga, kako je rekao, obilježio je sedmu obljetnicu najvećega političkog skupa u Hrvatskoj, ali i šestu godišnjicu zabrane djelovanja te stranke u Hrvatskoj.

- Naše nastojanje da se stranci koja je jedini nositelj prave pravaške politike vrati njezino oduzeto ime koje danas nosi skupina petokolonaša i HDZ-ovih satelita, podržavaju i veliki svjetski političari pa smo sigurni da uspjeh neće izostaii. Tražimo također i pravednu denacionalizaciju i povrat oduzetoga privatnoga vlasništva, smanjenje poreza, uspostavu tržišnoga gospodarstva te uklanjanje nositelja komunističke i neoboljševičke politike iz državne uprave i sudsku odgovornost za počinjena zlodjela iz vremena komunizma i samovlasti Franje Tuđmana - rekao je Paraga.

- Danas u našoj zemlji ne postoji nijedna prava oporbena stranka osim nas. To će se najbolje pokazati nakon izbora u kojima će, prema našim prosudbama, vlast podijeliti SDP, HSLS i HDZ. Tek tada će potpuno razočarani narod shvatiti da se treba okrenuti Starčevićevu djelu koje zastupamo jedino mi zaključio je Paraga.

A. Jerković