Novi list: 17. 7. 1999.

PREDSJEDNIK HSP-a 1861. NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE U OSIJEKU

Paraga: SDP i HSLS će podijeliti vlast s HDZ-om

OSIJEK - Borimo se protiv vlasti Titovih fosila u Hrvatskoj koji su devastirali zemlju, a sada će omogućiti da njome upravljaju kripto-komunisti, odnosno lažni socijaldemokrati - izjavio je jučer u Osijeku Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-a 1861., ocijenivši kako će na predstojećim izborima SDP i HSLS podijeliti vlast s HDZ-om. Jedina oporba u Hrvatskoj upravo je njegova stranka, smatra Paraga ističući da izbori neće biti slobodni ako se njezino djelovanje hitno ne deblokira.

- Tražimo odgovornost za strahovladu HDZ-a, političko savezništvo s Beogradom, kolonizaciju zemlje i provedbu udbomafijaškog kapitalizma, koji se krije iza izmišljenog naziva "tajkunizacija" - istaknuo je Paraga dodavši da njegova stranka zahtijeva donošenje antikoruptivnog zakona, poništenje privatizacije i povrat privatnoga vlasništva. Preokret u zemlji, HSP 1861. omogućio bi već za pet mjeseci svoga djelovanja na vlasti, tvrdi njezin predsjednik.

Potrebno je gledati u budućnost, koju će mnogi direktori i vlasnici tvrtki, nada se Paraga, provesti u Lepoglavi, no, napominje on, zaboraviti se ne smiju ni zlodjela od 1945. godine do 1990., kao ni zločini iz prethodnih godina kada su se dogodila još uvijek nerazjašnjena politički motivirana ubojstva.

M. BEŠIĆ