HRT VIJESTI: 22. 7. 1999.

PARAGA O ZAHTJEVIMA HAAŠKE TUŽITELJICE

22. srpnja - Zahtjev tužiteljice Haaškog suda Louise Arbour za izručenje Mladena Naletilića Tute i Vinka Martinovića Štele pokazuje da sud postupa po kaznenoj prijavi koju je Hrvatska stranka prava 1861 podnijela još 1997., ocijenio je na konferenciji za novinare predsjednik stranke Dobroslav Paraga.

Hrvatska je pod prijetnjom prijave Vijeću sigurnosti UN-a jer ne ispunjava obveze prema Haaškomu sudu, a HSP 1861 želi spasiti hrvatsku državu i narod od ljudi koji su se htjeli postaviti iznad zakona i zaštite ljudskih prava, rekao je Paraga. Naglasio je da je Tuta drugi najvažniji svjedok o upletenosti vladajućih struktura u pokušaje podjele Bosne i Hercegovine te da će bez obzira na to koliko je važan onima koji ga štite, on neizbježivo biti izručen Haaškomu sudu.

Govoreći o pregovorima HDZ-a i oporbene šestorice, izjavio je da su oni farsa te kako je znano da je već dogovorena trodioba vlasti. Predsjednik Liberalne stranke Vlado Gotovac prekasno je shvatio da je izigran, zaključio je Paraga.

Ne želimo biti taoci politike koja nije bila na dobrobit Hrvatske i zahtijevamo da se što prije raspišu izbori, poručio je.