Jutarnji list: 12. 8. 1999.

HSP 1861 policiji predao dokumente protiv župana

BJELOVAR - Gradski ogranak HSP-a 1861 ne odustaje od borbe protiv sustavno provođenoga kriminala ne samo u gospodarstvu, već i na svim razinama gradskih i županijskih političkih struktura - istaknuo je na konferenciji za novinare Branko Stojković, predsjednik ogranka te stranke.

Jedan od načina da se suzbiju ili barem javnosti objelodane sve nezakonite radnje i prekoračenja ovlasti je i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, koju je stranka podnijela 25. lipnja protiv župana Marijana Conera i oba dožupana koji su u međuvremenu podnijeli ostavke. Kriminalistička policija PU Bjelovarsko-bilogorske na podnesenu je prijavu reagirala pozivom predsjedniku ogranka na razgovor, čulo se na konferenciji.

- Konkretna dokumentacija u kojoj je i nalaz državne revizije o trošenju proračunskih sredstava, koju smo jučer predali policiji, pokazat će naš čin opravdanim i nadamo se ubrzati postupak odlaska s vlasti svih onih koji se ne znaju nositi s tom odgovornom zadaćom, već u njoj vide osobnu korist - zaključio je predsjednik ogranka Stojković.