MEDIJIMA U REPUBLICI

 

Zagreb, 12. 08. 1999.

 

TEMA: DOGOVOR RAČANOVE PARTIJE (SDP) I BUDIŠINE STRANKE (HSLS) O

PREDIZBORNOJ KOALICIJI

 

TROJANSKI KONJ S PANTOVČAKA

Splitski dogovor bivšeg predsjednika CK SKH Ivice Račana i bivšeg političkog zatvorenika savjesti i člana SKH Dražena Budiše o zajedničkom predizbornom nastupu kriptokomunističke partije SDP i pseudoliberalne stranke HSLS iz 1999.godine podsjeća u slikovitom smislu na podjelu interesnih sfera između njemačkih nacista i ruskih komunista, Pakt Molotov-Ribbentrop iz 1939.godine.

Iako je Hitler u svom sotonskom djelu "Mein Kampf" (Moja borba) najavio potčinjavanje Slavena, to nije bio razlog da sa Staljinom ne sklopi pakt o nenapadanju i da sa crvenim fašistima u Kremlju podijeli interesne sfere u Europi. Komunistički diktator bio je toliko očaran dogovorom sa svojim njemačkim kolegom po diktatorskoj profesiji, da je čak i nakon poraza nacističke vojske kod Staljingrada 1942.godine nudio Trećem Reichu separatni sporazum o primirju. Već su i naručeni novinski članci bili gotovi za tisak u Komunističkoj internacionali koji su trebali objaviti izvanrednu novost.

Iako Budiša nije Staljin, niti Račan nije Hitler, ipak je dogovor hrvatskih političara po svojoj dvoličnosti sličan povijesnom paktu između nacističkog Berlina i komunističke Moskve s jednom malom greškom: KPSS je bila član Komunističke internacionale, dok SDP nije član Socijalističke internacionale, iako Račan lažno tvrdi da je.

Račan i Budiša tvrde da neće prije ili poslije izbora za slijedeći legislativni saziv Zastupničkog doma Hrvatskog državnog sabora koalirati sa vladajućom strankom HDZ, iako HSLS odavno koalira sa zajedničarima na lokalnom nivou, isto kao Đapićev neofašistički tzv. "HSP - 5,01%".

"Veliko pospremanje" oporbe Dorice Nikolić (HSLS) u Zagrebu 1995. skupa sa Zlatkom Canjugom (HDZ) valjda je bio uvod u primanje Račanove partije lažnog identiteta u "Trojnu osovinu" HSLS-HDZ-SDP.

Račanovi kriptokomunisti se predstavljaju kao hrvatski socijaldemokrati iako su 1990. još bili jugo-komunisti. Imovinu bivšeg SKH, koju su hrvatski komunisti zajedno sa srpskim komunistima iz Hrvatske opljačkali od hrvatskog naroda takozvanom "nacionalizacijom" privatne imovine Židova i Hrvata 1945.godine Račanovi "socijaldemokrati" do danas nisu vratili. SDP slavi jugoslavenskog tiranina i diktatora Josipa Broza Tita koji je bio za istrebljenje socijaldemokrata i protivnik demokracije koju je smatrao dekadencijom. Račanovi kriptokomunisti su socijaldemokrati u onoj mjeri u kojoj su to Honeckerovi nasljednici iz bivše komunističke istočne Njemačke (DDR), a oni su po vlastitom političkom nazoru ostali i dalje komunisti, i kvislinzi ruskih boljševika iz Moskve.

Budišini pseudoliberali podržavali su podjelu Bosne i Hercegovine za koju je Račan znao s briefinga kod Tuđmana u vrijeme kada je zajedno sa Budišom 1991. bio u Vladi R.H. i Predsjednika Tuđmana.

Dvolični predizborni dogovor Budiše i Račana o navodnoj zajedničkoj koaliciji protiv Tuđmana zrcali prezir prema hrvatskom elektoratu jer poslije izbora slijedi kohabitacija s Predsjednikom Tuđmanom kojega budu poslali prvom prilikom pred Haaški tribunal s obzirom da Tomac (SDP) smatra kako je nužna suradnja sa tom međunarodnom sudbenom vlašću, a tužiteljica Arbour već je pokrenula istragu.

Stari Grci su dobili svog Trojanskog konja, a Hrvati najkasnije od pakta Račan - Budiša (77% : 33%). Trojanski konj s Pantovčaka sadrži slijedeće bojovnike za invaziju na hrvatsko biračko tijelo: Račan, Đapić, Budiša, Veselica, Gabelica i Degen. Svaka podudarnost likova iz priče o hrvatskom višestranačju sa stvarnošću nije slučajna.

Ured za odnose s javnošću, Goran Jurišić