Večernji list: 12. 8. 1999.

BJELOVARSKI OGRANAK HSP-a 1861 I DALJE USTRAJAN U KRITIZIRANJU ŽUPANIJSKE VLASTI

Proračunski novac izvan kontrole

Nakon što je prije nešto više od dva mjeseca bjelovarski ogranak Hrvatske stranke prava 1861 podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru kaznenu prijavu protiv bjelovarsko-bilogorskog župana i dvojice sada već bivših dožupana zbog, kako je navedeno, zloupotrebe položaja, jučer je u Policijskoj upravi obavljen razgovor sa gradskim čelnikom te stranke Brankom Stojkovićem.

- Policijeske djelatnike sam obavijestio o motivima pokretanja kaznene prijave i predočio dio dokumentacije koja potkrepljuje mišljenje članova naše stranke. Držimo da se u posljednje vrijeme prema našim saznanjima proračunski novac troši nenamjenski što se pokušalo prikriti i od članova Županijske skupštine predočavanjem necjelovitog materijala u nalazu državne revizije o stanju županijskog proračuna tijekom prošle godine - priopćio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Branko Stojković.

Cilj podizanja kaznene prijave prema Stojkovićevim riječima je rasvjetljavanje načina raspolaganja županijskim sredstvima ali i nekih drugih poteza koji po mišljenju članova stranke nisu opravdali povjerenje sadašnje županijske vlasti.