Dubrovački list: 13. 8. 1999.

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HSP-a 1861 PODRUŽNICE DUBROVNIK

OSLOBODITI SE EMBRIJA HDZ-a

NAJAVA FORMIRANJA KOALICIJE USMJERENA JE OMETANJU BIRAČKOG TIJELA

KOALICIJA HSP-a I HKDU-a BI BILA VRHUNAC POLITIČKE LAKRDIJE

Kako se izbori za Hrvatski državni Sabor bliže, tako se politička scena u RH mijenja. Promjene koje sve jasnije izbijaju kroz površinu zbijene političke horizontale nisu nikakvo iznenađenje, ali dakako da predstavljaju jednadžbu iz koje profit izvlači HDZ.

Najava formiranja koalicije tzv. oporbenih stranaka usmjerena je ka ometanju biračkog tijela. Ako bi hrvatski politički život bio produžetak sadašnjeg, onda bi on bio konfuzan i tim još više destabilizirao Državu i iznutra i prema vani.

Naznake koalicije Đapićeva HSP-a i HKDU-a u Dubrovniku koji sebe prezentiraju kao dubrovačku osovinu, vrhunac je političke lakrdije. Ako je Dubrovnik spao da mu mjentovana koalicija bude osovina, onda je on odavno ostao bez kičme i sjeo na tako trule grane da bi njegov pad bio gori nego onaj kada je imao svoju političku tradiciju.

Grad je mnoge uvrede ove kategorije pretrpio premda teško još uvijek diše izazivajući mnoge ambicije političkih pohlepnika što može samo pogubno rezultirati za njih.

Koalicija u povoju između SDP-a i HSLS-a samo je realizacija predvidljivog SDP-a koji se kotira visoko, ali ipak nesigurno u svoju političku premoć te tim pristaje na koaliciju s liberalima koji se tradicionalno šlepaju uz stranke koje koje osiguravaju značajni izborni rezultat. Bit ove koalicije je vlast poradi vlasti, a ne u svrhu općeg interesa. Ljevičarstva i liberalizma bez obzira što nemaju dodirljivih točaka svode se na manjinski interes što znači da oni nikada ne bi ni u čemu zakinuli svog partnera HDU.

HSP 1861 upozorava na poznate činjenice da su izbori klišeji slični prethodnima, ako ne i gori, te je bit osloboditi se embrija HDZ-a kao i Danajaca koji nose darove, u protivnom situacija će biti još gora, a završnica katastrofalna, zaključak je priopćenja što ga potpisuje voditeljica Ureda za odnose s javnošću HSP-a 1861 podružnice Dubrovnik Ana Bašić.