Jutarnji list: 13. 8. 1999.

PARAGA: SDP I HSLS MEKŠA SU STRUJA HDZ-a

ZAGREB - Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861., oštro je reagirao na potpisivanje bilateralne koalicije SDP-a i HSLS-a navodeći kako je oporbeni dvojac tim činom ušao u koaliciju s HDZ-om.

- U Hrvatskoj nema prave oporbe, a SDP i HSLS, koji sebe nazivaju tim imenom, nisu ništa drugo nego mekša struja HDZ-a - izjavio je Paraga te se osvrnuo na reakciju ing. Hrvoja Šarinića koji je pozdravio potpisivanje koalicije nazvavši ga SDP-ovim "trojanskim konjem" u HDZ-u.

- Gospodin Šarinić otišao je u inozemstvo zato što je na vlasti bio komunizam, a sada te iste ljude podržava i odobrava njihovu politiku - izjavio je Paraga osuđujući Šarinićevu podršku sporazumu SDP-a i HSLS-a.

Predsjednik HSP-a 1861. osvrnuo se na političku aktivnost dr. Zdravka Tomca koji je, kako navodi Paraga, sam sebe imenovao "trojanskim konjem" HDZ-a u SDP-u u svojim knjigama te je time oštro napao njegov politički i građanski moral. - Ova politika opustošila je Hrvatsku više nego ikakva prirodna kataklizma - izjavio je na kraju konferencije za novinare Dobroslav Paraga. (S. B.)