SLOBODNA DALMACIJA: 21. 8. 1999.

 

DOBROSLAV PARAGA NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE U DUBROVNIKU

Zločince pred Haaški sud

Hrvoje Šarinić nije nikada priznao što je dan prije početka akcije Oluja radio u kabinetu predsjednika Miloševića - istaknuo je Paraga

DUBROVNIK - Premda je HSP 1861. već sedam godina pod političkom i medijskom blokadom, mi smo jedina organizirana stranka u ovoj zemlji koja je kadra izvršiti preokret sadašnjeg stanja u smislu napretka i prosperiteta - kazao je predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga na konferenciji za novinare održanoj u petak u Dubrovniku.

- Upravo je zabrana djelovanja naše stranke, a samim tim i neostvarivanje našeg osnovnog programa cjelovite i nezavisne Hrvatske u savezu s cjelovitom i neovisnom Bosnom i Hercegovinom dovelo hrvatsko vodstvo na optuženičku klupu u Haag.

Govoreći o eventualnom podizanju optužnice u Haagu protiv predsjednika Tuđmana, Paraga je kazao kako je to moguće na temelju kaznene prijave koju je HSP 1861. podnio Haaškom sudu prije dvije godine.

- Dok smo bili u parlamentu tražili smo da se ove stvari raščiste i da svi ratni zločinci budu izručeni Sudu za ratne zločine u Haagu - kazao je Paraga. S tim u vezi predsjednik HSP-a 1861. istaknuo je ulogu Hrvoja Šarinića kazavši:

- Šarinić nije nikada priznao što je dan prije početka akcije Oluja radio u kabinetu predsjednika Miloševića.

Paraga je takoder osudio koaliciju HKDU-a i HSP-a, nazivajući je suradnjom koja izgleda kao "kada slijepac vodi slijepca".

Anđelka KELAVA