Glas Podravine i Prigorja: 3. 9. 1999.

SADAŠNJOJ GRADSKOJ VLASTI NEDOSTAJE SOCIJALNA KOMPONENTA (2)

U vašem cijenjenom listu od 27. kolovoza objavljen je razgovor s Mladenom Ružmanom, predsjednikom Gradskog ogranka HSLS-a. Sukladrio Zakonu o javnom priopćavanju molim vas da objavite i ovo moje reagiranje.

Mladen Ružman vjeruje da ima veliki utjecaj na ljude, da ih može do iznemoglosti vući za nos, svojom inteligencijom po sistemu "Napad je najbolja obrana", time podcjenjujući i lažući građane Koprivnice. Mnogo sam puta javno izjavio da su se u Gradskoj upravi zapošljavali kadrovi SDP-a i HSLS-a.

Mladen Godek prije odlaska s funkcije gradonačelnika potpisao je Mladenu Ružmanu rješenje o radnom mjestu referenta za društvene djelatnosti. Sada on traži razumijevanje od ljudi koji su ostali bez posla (ne svojom krivnjom) ili se nisu uspjeli zaposliti (jer nisu imali veze kao Mladen Ružman) pa se nalaze u Zavodu za zapošljavanje. Za to njegovo radno mjesto, nije bio objavljen natječaj, te pružena prilika drugima da se kandidiraju. Sramota je da se sada poziva na ljude koji nemaju takvih veza kao on da dođu do svog zaposlenja. Zbog takvih danas nema pravde i morala u Hrvatskoj.

Mladen Ružman izjavljuje da sadašnjoj Gradskoj vlasti nedostaje socijalna komponenta.

U ova tri mjeseca Gradsko poglavarstvo odobrilo je 90.000,00 kuna za dodatno socijalno zbrinjavanje građana prema prijedlogu Socijalnog vijeća. Prigodom Dana državnosti, Grad Koprivnica darovao je djeci poginulih, nestalih i zatočenih branitelja Domovinskog rata u iznosu od 500,00 kuna po djetetu. Grad subvencionira u prehrani učenike osnovnih škola, kreditira učenike srednjih škola i studente, participira u podmirenju troškova pohađanja dječjih vrtića itd. Odobrili smo sredstva Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u iznosu od 19.520,00 kuna za izradu projektne dokumentacije adaptacije objekta za potrebe javne kuhinje i službe za pomoć i njegu u kući.

Grad Koprivnica ima socijalne komponente i tom izjavom Mladen Ružman uvrijedio je članove Socijalnog vijeća i članove Gradskog poglavarstva. Želim da se zna da je na prijedlog Dražena Keleminca 1997. godine formirano Socijalno vijeće. Predložio sam i da umirovljenici prime Božićnicu.

Drug Mladena Ružmana, Zvonimir Mršić (SDP), na sjednici Gradskog poglavarstva tada je rekao da sam prije predlaganja trebao sagledati nekoliko činjenica, a to su: broj takvih umirovljenika, da je Proračun Grada Koprivnice već donesen i da Grad nema obveze prema umirovljenicima. Te godine umirovljenici nisu dobili Božićnicu, ali druge godine kada su Božićnicu davali susjedni gradovi onda su je dobili i naši umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 1.000,00 kuna.

Nisam iznenađen pozivanjem od strane SDP-a i HSLS-a tj. Mladena Ružmana, da je Županijski sud morao reagirati na moju izjavu. Te vaše metode poznate su nam iz vremena kada ste služili Beogradu, kada ste svoje političke neistomišljenike slali na Goli otok, Lepoglavu i druge zatvore.

Tim pozivom vidi se da se promijenili niste. Tim pozivom želite da mi se sudi i osudi. Tim pozivom želite me eliminirati iz političkog života Koprivnice.

Zapamtite, Dražen Keleminec danas nije sam, uz mene su obespravljeni građani. Nećete me uspjeti maknuti, istinu ću i dalje govoriti pa makar to smetalo HDZ, SDP ili HSLS, jer istina boli, zar ne drugovi?

P.S. Puno te pozdravlja Dražen Keleminec kojega nećete uspjeti slomiti.

Član Gradskog poglavarstva Koprivnica

Dražen Keleminec