Slobodna Dalmacija: 15. 9. 1999.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861 O AKTUALNIM PRILIKAMA U ŠIBENIKU

Propadamo i duhovno i materijalno

U najtežoj situaciji je šibenska mladež jer im ova vlast nije dala zaposlenje, ali je zato znala osigurati sebe i svoje potpmstvo

Hrvatska stranka prava 1861 održala je konferenciju za novinare na kojoj se predsjednik podružnice Ivan Perković osvrnuo na niz događanja kao što su razgradnja TEF-a, razminiravanje terena, sastanak HSLS-a i SDP-a, štrajk u TVIK-u, inflaciju, ukidanje kožnog odjela šibenske Opće bolnice, ističući kako je to sve pokušaj vladajuće kamarile na destabilizaciji Hrvatske. U slučaju TEF-a traže da se stvari vrate na prijašnje stanje i da se tvornica vrati onima koji su od nje živjeli. Razminirivanje terena na crti razgraničenja smatraju destabilizacijom države, jer nije razminirano žitorodno područje, čime se osiromašuje i onako osiromašen narod i država. Za ukidanje kožnog odjela Opće bolnice Šibenik predsjednik podružnice ističe da njegovo ukidanje zaslužuje najveću kaznu, a to je vraćanje ludnice u ovaj grad koju je zaslužila šibenska vlada.

Dušan Vukelja, predsjednik gradskog ogranka HSP-a 1861., uz ostalo kaže:

- Mladež sve teže doživljava stvari koje u ovom gradu nisu normalne. Za takvo stanje kriva je vlast jer im nije dala zaposlenje za koje su se školovali, ali su zato znali osigurati sebe i svoje potomstvo. HDZ treba pogledati oko sebe kako narod živi, a narodu poručujemo ako glasaju za HDZ ponovno na izborima, bit će im još gore. Račan obećava moderni demokratski komunizam. Za što smo se mi onda borili ako se vratimo na staro?

- Živimo u gradu sablasti, a grad nam je pao i duhovno - ističe nadalje Vukelja - Potvrđuju se indicije da je i Caritas umiješan u pranje novca - kaže Vukelja - i pozivam ljude da izađu na ulice zbog situacije u gradu. Prošlo je 7 biblijskih godina gladi, ali faraoni ne predaju vlast, stoga probudimo se i razmislimo dobro kako ćemo glasovati na izborima.