NOVI LIST

RIJEKA

n/r glavnog urednika

g. Branka Mijića

 

Zagreb, 01. listopada 1999.

GLAVNI STAN (SRAM) BEZ SRAMA

(DEMANTI PAMFLETA UREDA ZA PROMIDŽBU TAKOZVANE SAMOZVANE "HRVATSKE STRANKE PRAVA")

Zahtjevamo u skladu sa Zakonom o javnom priopćavanju da objavite ispravak krive infomacije objavljene u Vašem cijenjenom listu od 28.09.o.g. pod naslovom "Glavobolje zbog stanja na političkoj sceni Šnajder smiruje pišući pamflete o HSP-u" i s nadnaslovom "Dr. Tonči Tadić, HSP: "Hrvatska figa u hrvatskom džepu" (2)".

Članak g.Tadića, kojim je u ime Ureda za promidžbu samozvane "Hrvatske stranke prava" 5,01 % reagirao na izvrsne i pravilne političke zaključke g. Šnajdera u vezi Đapićeve antimoralne i antietičke (para)politike, predstavlja pamflet na račun g. Šnajdera i g. Parage, zato što taj letak vrvi krivim informacijama i uvredama te predstavlja dijametralno iskrivljenu stvarnost:

Na g. Šnajderovu misao kako "se Đapića izvan politike ne bi nitko sjećao osim Parage, koji bi ga ismijavao", g.Tadić je odgovorio kako "je spomenuti Paraga tek klaun hrvatske politike (i to politički mrtav klaun), koji se može smijati samo sebi i Šnajderu (i obratno) (...) Ljudi poput Đapićevih sljedbenika, koji ga slijede u podjeli od Franje "Tahije" dodijeljenog lena (čitaj sinekura, keša i stanova), a koji se javnosti predstavljaju kao nacionalna garda super Hrvata kojima su usta puna hrvatstva i prema kojima su drugi Hrvati blijede krpe, srpske starce stigmatiziraju kao onu "strašnu" snagu koja nama Hrvatima može na opancima odnijeti Hrvatsku preko Drine. Anto Đapić je šarlatan koji uveseljava izgladnjelo pučanstvo svojom parapolitikom, ali je ujedno i marioneta (lutka) na koncu vrhovnika Tuđmana. Đapićeva parapolitika je farsa a politička stranka HSP privjesak te farse. Gospodin iz promidžbenog ureda promiče Đapićeve obmane do bespuća nelogičnog apsurda: Anto Đapić nije magistar pravnih znanosti zato što je nešto znanstveno istraživao, nego zato što je od svog podređenog u vlastitoj stranci, g. Kandarea, doslovno od riječi do riječi prepisao jedno poglavlje njegove doktorske disertacije. Ako takozvani "magistar" planira postati Dr.sci. onda će vjerojatno prepisati ostatak znanstvenog uratka g.Kandarea. Zar je Anto Đapić toliko nesiguran u svoju diplomu pravnog fakultata kako bi mu trebala magistarska titula da ne propadne izvan politike? Anto Đapić je poput Ikarusa: Franjo Tuđman mu je pričvrstio krila voskom kaji se počeo topiti čim se sjena antičkag lkarusa približila Suncu. Lansiravši ga poput svog satelita, Đapić je nakon isteka roka trajanja počeo padati skupa s Tuđmanovom politikom "krivih Drina" te trenutno izgara u stratosferi. A kad uskoro bude bio izvan politike, Đapiću za posao neće pomoći ni magistarska titula, jer onda nastupa pravna država Hrvatska sa svim konzekvencijama za one koji su pravaške Jude, koji su ukrali cijelu jednu političku stranku, koji su časnu Hrvatsku stranku prava iz 1990. godine od 1993. počeli pretvarati u ruglo hrvatske palitike, a Glavni stan odnosno glavni sram te politike je Anto Đapić koji svojim neofašističkim provokacijama skupa s neokomunistima dovodi Hrvatsku na međunarodni stup srama. Stoga Đapiću, drži se Tuđmana kao pijan plota, jer nakon Franje dolazi vrijeme otrežnjenja i podnošenja računa s krčmarom. Tada neće više biti Udbe niti partije, ostat će samo Bog i Hrvati!

Ured za odnose s javnošću, Goran Jurišić