Večernji list: 21. 10. 1999.

PREDSJEDNIK HSP-a 1861 DOBROSLAV PARAGA U KOPRIVNICI:

'Sokol bi operirao Tutu da mu narede!'

Na glasačka mjesta u Podravskim Sesvetama izašlo je samo 40 posto birača, ali je na kraju ispalo da ih je glasovalo 67 posto! Mještani su glasovali bez osobnih iskaznica na pet, šest i više glasačkih listića. Ti izbori zapravo pokazuju kako će izgledati i glasovanje za Zastupnički dom Sabora. Izjavio je to jučer predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga na novinskoj konferenciji u Koprivnici. Upozorio je kako HSS također zna za te podatke, ali ne smije s njima izaći u javnost, pa nije isključeno da su u dogovoru s HDZ-om koji je tamo premoćno pobijedio.

- Račan i Gotovac također su prihvatili HDZ-ov danajski dar pa su po partijskome ključu pristali u Ustavni sud, koji bi morao biti nestranački, delegirati svoje visoke dužnosnike - ustvrdio je jučer Paraga i dodao kako postoji velika opasnost da HDZ pobijedi na izborima "zbog takvog držanja kvazioporbe".

Govoreći o HDZ-ovim kandidatima za Ustavni sud, šef pravaša je kazao: "Da Smiljku Sokolu, čovjeku koji čak kandidira za predsjednika Ustavnog suda, narede da operira srčane zaliske Mladena Naletilića Tute, on bi to bez pogovora učinio! Jasno je, dakle, kako će završiti i mogući prigovori tome sudu na regularnost skorašnjih izbora za Sabor."

 

  Jutarnji list: 21. 10. 1999.

PARAGA: IZBORI ĆE BITI NEPOŠTENI I NEPRAVEDNI

KOPRIVNICA - Predstojeće izbore unaprijed proglašavamo nepoštenim, nepravednim i lopovskim koje će HDZ i oporbena šestorka pokušati režirati kako se u Hrvatskoj ništa ne bi promijenilo - rekao je predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga na konferenciji za novinare u Koprivnici.