SREDSTVIMA JAVNOG

PRIOPĆAVANJA

  

Zagreb, 8. studenoga 1999.

 

Putem tiska doznali smo da je Ivici Račanu prije tjedan dana umrla majka, što nam je jako žao, ako je to istina. Naime, nas je takva vijest iznenadila jer Ivica Račan nije nikada nigdje objavio da ima roditelje. U knjizi “Tko je tko u Hrvatskoj“ stoji da je gosp. Ivica Račan rođen 24. veljače 1944. u logoru Obersbachu - Njemačka, da ima pravni fakultet, da je bio član CK SKJ, da je od 1989. bio predsjednik CK SKH, a od 1990., predsjednik SKH-SDP-a. Račan je nastavio voditi i dalje SK Hrvatske preko koje partije je ušao u Sabor RH 1990. g. Ovi su podaci poznati javnosti, ali podaci da je Ivica Račan imao živu majku u Slavonskom Brodu, do sada nisu nikome poznati.

Postavlja se pitanje što je istina o gosp. Račanu, da li je zbilja rođen u logoru Obersbachu ili je to bio samo alibi za navodnu žrtvu Hitlerove Njemačke radi povećanja broja žrtava u korist komunističke i partizanske Jugoslavije.

Ovo pitanje postavljamo zbog toga, što Ivica Račan nije nikada govorio i objavio podatke o svojim roditeljima, odnosno majci. Osim toga uvjerili smo se da gosp. Račan nije govorio istinu ni o svojoj partiji (stranci SDP), jer je u javnosti i čak i na internetu objavio da je njegova stranka SDP član Socijalističke Internacionale, što se otkrilo kao neistina (laž), jer se upravo ovih dana donosi odluka u Parizu da li će Račanova partija biti primljena za konzultativnog člana u SI. Možda Ivici Račanu treba u ovom trenutku jak alibi, kako bi izbjegao suočiti se sa svojim neistinitim predstavljanjem u Parizu.

Tome moramo dodati i pravu istinu o politici koju vodi Račan kao trajnoj i istinskoj sprezi s HDZ-om, kada je prije nekoliko tjedana izjavio u Londonu na sastanku s predstavnicima Vlade Velike Britanije, da želi surađivati s HDZ-om.

Nama je vrlo žao ukoliko je gosp. Račan ranije zatajio svoju majku, a da je tek sada, u svojoj 56. godini života, priznao da ima majku.

Ured za odnose s javnošću HSP-a 1861

Dragutin Horvat