Slobodna Dalmacija: 12. 11. 1999.

S KONFERENCIJE ZA NOVINARE ŠIBENSKO-KNINSKE PODRUŽNICE HSP-a 1861.

Župan zaboravlja moralnu odgovornost

- Koliko je šibensko-kninska "garnitura" županijskih čelnika spremna preuzeti odgovornost za svoje poteze, transparentno je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine pokazao župan Ivo Baica. S govornice je nazočne izvijestio kako pročelnici županijskih ureda nisu odgovorni Skupštini za svoj rad s obzirom da su djelatnici Državne uprave, da neće odgovarati na pitanja pa ih se tako neće imati zašto kritizirati. Župan je tako svima dao do znanja kako mu je na posljednjemu mjestu mišljenje vijećnika izabranih od samog naroda - kazao je Ivan Perković, predsjednik šibensko-kninske podružnice HSP-a 1861. na konferenciji za novinare. Sve da i nemaju zakonsku obvezu analizirati svoje postupke, dodao je, imaju moralnu odgovornost prema onima kojima mogu zahvaliti za svoja radna mjesta.

Na skupu kojemu su prisustvovali Dušan Vukelja i Paško Jurin, vodeći ljudi Paragine stranke u Županiji, "izvorni" pravaši su izrazili sumnju prema gospodarskim zbivanjima na šibensko-kninskom području. Ulaganje talijanske korporacije MBC u lozovačku tvornicu, potpisivanje ugovora Hrvatskog zavoda za zapošljavanje grada Knina i komunalnog poduzeća radi smanjenja broja nezaposlenih, kao i nedavni posjet premijera Mateše ocijenili su zagrijavanjem pred "izbornu utakmicu" stranke na vlasti. Ona, rečeno je, nastoji prikupiti poene u najsiromašnijoj hrvatskoj županiji.

O davanju veće slobode medijima govorio je na konferenciji za novinare Paško Jurin, izrazivši nadu kako će uskoro doći vrijeme kad novinari neće biti cenzurirani. Na komunalne probleme Brodarice kojoj, kako je istaknuo, prijeti opasnost od svakodnevnog nasipanja morskog pojasa, osvrnuo se Dušan Vukelja.