Vjesnik: 18. 11. 1999.

HSP 1861. podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg čelništva Koprivnice

KOPRIVNICA, 17. studenoga - Dražen Keleminec, predsjednik koprivničkokriževačkog HSP-a 1861, podnio je Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici kaznenu prijavu protiv bivšega koprivničkog gradskog čelništva. Točnije, zbog sumnji da su se bavili financijskim malverzacijama kojima su oštetili koprivnički proračun, HSP 1861. podnio je prijavu protiv Mladena Godeka, bivšeg koprivničkog gradonačelnika iz redova HSLS-a, Zvonimira Mršića, bivšeg dogradonačelnika iz SDP-a i Mladena Ružmana, bivšeg predstojnika Ureda gradonačelnika iz HSLS-a "u interesu zaštite proračunskog novca i građana Koprivnice".

U kaznenoj prijavi Paragini pravaši navode, između ostalog, da je za dodatne radove na više investicija u Koprivnici tijekom 1998. godine isplaćeno više od 1,165 milijuna kuna, dok kod sklapanja dodataka osnovnom ugovoru za radove nije zatražena suglasnost Uprave za nabavu, što je protuzakonito.

Također, HSP 1861. u prijavi navodi i da sumnja u malverzacije kod odabira, izvođača i formiranja cijena za radove na izgradnji željezničkog nadvožnjaka pruge Dalj - Varaždin. Pritom navode da je "osnovano pokrenuti kazneni postupak protiv bivšeg koprivničkog čelništva - Godeka, Mršića i Ružmana, jer su to osobe kojima je u to vrijeme bilo sve na raspolaganju". Nadalje, Mršiću se spočitava i da je sklapao ugovore na štetu Radija Koprivnice, koji su pridonijeli odljevu novca iz te radijske postaje, pa je i to jedan od razloga zbog kojih se Radio Koprivnica našao u nezavidnoj financijskoj situaciji. Paragini pravaši također navode da je Mršić prenosivi kompjutor u vlasništvu Grada koristio za potrebe svoje tvrtke "Promocija", te da mu je Grad plaćao račune za mobitel u prosječnoj visini od 1.600 kuna. (Karmen Gumbas)