Vjesnik: 25. 11. 1999.

Čelnik koprivničkog HSP-a 1861. optužuje bivšeg gradonačelnika

KOPRIVNICA, 24. studenoga - Zbog prijetnji Mladena Godeka, bivšeg koprivničkog gradonačelnika i člana HSLS-a da će brzo biti osuđen, Dražen Keleminec, član koprivničkog Gradskog poglavarstva i predsjednik koprivničko-križevačkog HSP-a 1861. najavio je, u srijedu, da će prosvjedovati idućega utorka pred koprivničkim Općinskim sudom. Keleminec je apelirao na stanovnike Koprivnice da ga podrže jer se "svojim djelovanjem kao član Poglavarstva uvijek zalagao za njihovu dobrobit".

Godekova izjava, koji je nekada bio sudac te koristi svoje stare veze, je nedopustivo utjecanje na sud koji bi svoje odluke morao donositi nepristrano, istaknuo je on. Podsjetimo, Keleminec je 12. studenoga u ime HSP-a 1861. u koprivničko Državno odvjetništvo predao kaznenu prijavu protiv bivših koprivničkih čelnika Mladena Godeka i Mladena Ružmana (obojica HSLS) i Zvonimira Mršića (SDP) zbog sumnji da su nezakonito trošili novac iz gradskog proračuna. Uz prijavu priložio je i dokumentaciju. Odmah potom uslijedila je privatna tužba bivših čelnika Koprivnice protiv Keleminca.

"Godek, Ružman i Mršić organizirali su skidanje moje glave na koprivničkom Sudu, a protestiram zbog prijetnji da ću biti osuđen dok suđenja nije ni bilo", istaknuo je Keleminec. (K. G.)