Slobodna Dalmacija: 1. 12. 1999.

SLUČAJ ĐAPIĆEVA MAGISTERIJA

Dr. IVAN BILIĆ, DEKAN SPLITSKOGA PRAVNOG FAKULTETA, O OPTUŽBAMA ČELNIKA HSP-a:

Reagirat ćemo u skladu sa zakonskim odredbama

Pravni fakultet u Splitu će proučiti i procijeniti izjave izrečene na konferenciji za novinare u Zagrebu. Nakon toga ćemo adekvatno reagirati, i to u skladu s propisima i normama po kojima se splitski Pravni fakultet inače ponaša - rekao je to dr. Ivan Bilić, dekan splitskoga Pravnog fakulteta, komentirajući izjave mr. Ante Đapića i njegova mentora dr. Borisa Kandarea upućene splitskom Pravnom fakultetu i njegovim djelatnicima, a izrečene na zagrebačkoj konferenciji za novinare HSP-a.

Na toj je konferenciji mr. Anto Đapić splitski Pravni fakultet proglasio tvrđavom crvenih, riaglašavajući kako će inzistirati da neovisno povjerenstvo ispita sve znanstvene titule i radove, te zakonitost obnašanja profesorskih dužnosti na ovom fakultetu.

Naglašavajući kako će Pravni fakultet reagirati na cijeli problem u skladu sa zakonskim odredbama najavljenim na nedavno održanoj fakultetskoj konferenciji za novinare, dr. Bilić je naznačio svoju nevoljkost za upuštanje u daljnje rasprave.

- Mi se kao priznata znanstveno-nastavna ustanova nipošto ne želimo upuštati u rasprave o temama proizišlim sa zagrebačke konferencije za novinare - bio je kategoričan dr. Ivan Bilić.

Tanja ŠIMUNDIĆ-BENDIĆ

 

  Novi list: 1. 12. 1999.

Bilić: Ne želimo raspravljati s Đapićem

SPLIT (STINA) - "Pravni fakultet u Splitu će proučiti i procijeniti izjave koje su izrečene na konferenciji za novinare mr. Ante Đapića i dr. Borisa Kandarea u Zagrebu. Nakon toga ćemo adekvatno reagirati i to u skladu s propisima i normama po kojima se splitski Pravni fakultet inače ponaša. Kao priznata znanstveno-nastavna institucija nipošto ne želimo ovog trenutka upuštati se u rasprave na teme proizašle sa zagrebačke konferencije jer bi to bilo protivno dosadašnjem radu Pravnog fakulteta u Splitu", reakcija je dekana tog. fakulteta prof. dr. Ivana Bilića nakon izjave čelnika HSP-a mr. Ante Đapića da se odriče spornog magisterija, te da više neće proći kroz vrata Pravnog fakulteta u Splitu i dr. Borisa Kandarea koji je rekao kako više ne može djelovati u istoj ustanovi u kojoj djeluju bivši članovi Centralnog komiteta te o potrebi za revizijom svih akademskih titula koje je dodijelio taj fakultet.

B. G.