SVIM SREDSTVIMA

JAVNOG PRIOPĆAVANJA

  

 

Zagreb, 7. prosinca 1999.

Otvoreno pismo

Drugovima urednicima i drugaricama novinarkama iz nekih hrvatskih medija (nismo vas sve imenovali, sami ćete se prepoznati, a doći će vrijeme kada ćemo iznijeti i vaša puna imena i prezimena)

Ugledni evropski i američki novinari gosti u Središnjici HSP-1861

Protekli tjedan HSP-1861 posjetili su vrlo cijenjeni i ugledni novinari, urednik za Istočnu Evropu najtiražnijeg njemačkog tjednika magazina “Der Spiegel”iz Hamburga, g. Roland Schleicher i dopisnici za srednju Evropu jednog od najtiražnijih dnevnih listova SAD-a “Chicago Tribune”-a g. Tom Hundley sa suradnicom. Razgovori i razmjena vrlo važnih mišljenja trajala je nekoliko dana, pa je “Der Spiegel” objavio vrlo kritičan prikaz o stanju u Hrvatskoj uspoređujući ga sa stanjem prikrivanja smrti monarha u vrijeme vladavine J.B. Tita, što je dobro radi podsjećanja, što nam donose njegovi sljedbenici iz SDP-a, ukoliko se obistini ona Starčevićeva proročanska misao o dvije hrvatske narodne mane(svakome vjerujemo bez da promišljamo, olako zaboravljamo krivice koje nam drugi čine), pa nam se zakleti i prokleti titoisti ponovno domognu vlasti nakon Tuđmanovih sljedbenika sovjetskog modela uređenja Lijepe naše.

Ovo sve ističemo kako bi izrazili svoju indignaciju i revolt nad ponašanjem kojekakvih Butkovića i inih skorojevića iz dnevnih i periodičnih tiskovina, koji su nam u potpunosti zatvorili medijski prostor i sustavno bojkotiraju naše tiskovne konferencije. U kojem je to nerazmjeru sa našim stvarnim političkim djelovanjem protiv lokalne udbomafije dokazuju i gore spomenute posjete iz dva medijska diva. Sram vas bilo drugovi iz Hrvatskog novinarskog društva, što vaši kolege iz demokratskog svijeta imaju više sluha za nas, koji govorimo istinu, nego vi koji ste naučili lagati i samo lagati za svoju stražnjicu i nekrofil-komunističku stvarnost.

Ali, to što činite je protuustavan rad i gaženje prinicipa demokracije, jer, ne priznavati ono što postoji nije dopušteno, jer će to i bez vas, ali na vašu sramotu, izboriti svoje priznanje.

Ured za odnose s javnošću HSP 1861

Dragutin Horvat