Slobodna Dalmacija: 10. 12. 1999.

S KONFERENCIJE ZA NOVINARE ŠIBENSKE PODRUŽNICE HSP-a 1861

Kandidirat ćemo poštene i hrabre

- Otvaranje dionice cesta, najave stranih ulaganja u TLM i većih izdvajanja za socijalu, kao i drugi potezi kojima će vladajuća stranka u idućem razdoblju pokušati udobrovoljiti biračko tijelo na šibensko-kninskom području, neće polučiti značajniji uspjeh. Ustvrdio je to na konferenciji za novinare Ivan Perković, predsjednik šibenske Podružnice HSP-a 1861, kojoj je prisustvovao i Dušan Vukelja, predsjednik Ogranka Šibenik. Tu je prognozu izrekao nakon što se u uobičajenome kritičnom tonu osvrnuo na ukupnu gospodarsku i socijalnu situaciju u Šibensko-kninskoj županiji. U njoj je, podsjetio je, nikad lošija situacija, kada je u pitanju nezaposlenost, a jednako deprimirajuća je i slika gospodarskih tvrtki u kojima, poput Remontnog brodogradilišta, "Šibenke", HTP-a "Primošten", radnici tek čudom preživljavaju.

Mladi su, kazao je, izgubljeni u besperspektivnosti, pa pribjegavaju konzumiranju droge i posežu za kriminalnim radnjama. Privatizacije preostalih neprivatiziranih poduzeća "mirišu" na zakulisne igre. Uopćeno govoreći, zaključio je, pohvalne riječi za bilo koji segment života zajednice u kojoj živimo, jednostavno nema.

Na kraju konferencije rekao je kako će njegova stranka sudjelovati na izborima u svim izbornim jedinicama, te kandidirati poštene i hrabre osobe koje su izdržale sve kušnje i nedaće koje im je, uz ostale, nametnula i vladajuća stranka.