Slobodna Dalmacija: 15. 12. 1999.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861

Prvi cilj - pravna država

Nositelj svih izbornih lista HSP-a 1861 je predsjednik stranke Dobroslav Paraga - U 10. izbornoj jedinici prvi kandidat na listi HSP-a 1861 je Ana Bašić

- Na predstojeće izbore za Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora HSP 1861 izlazi u svih jedanaest izbornih jedinica, a nositelj svih izbornih lista je predsjednik stranke Dobroslav Paraga. U 10. izbornoj jedinici prvi kandidat na listi stranke je Ana Bašić - najavljeno je na konferenciji za novinstvo HSP-a 1861., održanoj u utorak u Dubrovniku.

Govoreći o programu stranke prije nadolazećih siječanjskih izbora, predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861 Ana Bašić je kazala kako će se ta stranka zauzimati za uspostavu pravne države s neovisnom sudskom vlašću, jačanje lokalne uprave i samouprave, poništenje pretvorbe, te usvajanje antikorupcijskog zakona.

Prema riječima Ane Bašić, HSP 1861 će se također boriti protiv diktata jedne političke misli, te će se suprotstaviti ulasku Hrvatske u bilo kakve oblike balkanskih ili jugoslavenskih asocijacija.