Dubrovački list: 17. 12. 1999.

Tiskovna konferencija HSP-a 1861

UREDIT ĆEMO GRAD S BROJNIM PARKOVIMA

Na prvoj tiskovnoj konferenciji Hrvatske stranke prava 1861. novinarima su se predstavili Ana Bašić i Muzafer Bračković. Ana Bašić, prva na listi za dubrovačku izbornu jedinicu, u kratkom izlaganju pročitala je neke od programskih ciljeva stranke istaknuvši kako će HSP 1861 sa svojim listama biti prisutna u svih 11 izbornih jedinica. Nositelj lista u cijeloj Hrvatskoj je predsjednik stranke Dobroslav Paraga.

Hrvatska stranka prava 1861 zalaže se, sudeći po bilješkama gđe. Bašić, za uspostavu pravne države, nezavisnost sudstva, decentralizaciju vlasti, donošenje antikorupcijskog zakona, a odlučno se suprotstavljaju svim oblicima balkanskih integracija.

Na kraju svog izlaganja Ana Bašić apelirala je na svakog hrvatskog građanina da izađe i glasa na predstojećim izborima kako bi njemu i cijeloj Hrvatskoj bilo bolje.

Kratkim, ali poučnim govorom predstavio se još jedan kandidat stranke, inženjer hortikulture Muzafer Bračković.

Grad Dubrovnik od Drugog svjetskog rata nije se ozbiljnije bavio svojim parkovima. Gruška riva ili usamljena palma na Pilama očiti su primjeri nestručnog gospodarenja i oblikovanja ambijenta. Zaštitom prostora u Gradu najčešće se bave neuspjeli političari. Prioritet naše stranke je plansko gospodarenje ambijentom i parkovnim tkivom grada, istaknuo je Bračković te dodao:

- Po Dubrovniku se sade čempresi visine osamdesetak centimetara da bi se stablašica uspješno presadila, ona mora biti visoka najmanje tri-četiri metra, objašnjava Bračković samo jedan od mnogih primjera nestručnog gospodarenja.

Na listi HSP-a 1861 za našu izbornu jedinicu nalaze se još Mirko Rajčić, Kluk Gabrić, Tomislav Mladinov, Sabir Habul, Milo Grošeta, Ivan Alfihović, Ilija Bonić, Ladislav Tihole, Ante Škare, Ante Prgomet, Boško Jurić, Davor Carević.