HRT Vijesti: 18. 12. 1999.

PREDSTAVLJEN IZBORNI PROGRAM I KANDIDATI HSP 1861

18. prosinca - Hrvatska stranka prava 1861 predstavila je kandidacijske liste, izborni program i slogan stranke za skorašnje parlamentarne izbore. Nositelj svih lista je predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga, koji je najavio izborni nastup stranke u svih 11 izbornih jedinica.

Dobroslav Paraga prvi je na listi u 2. izbornoj jedinici. Osvrćući se na svoje političke konkurente - HDZ i SDP, Paraga je ocijenio da su te stranke partije lažnih socijaldemokrata i istrošenih nacionalkomunista. Najavio je da će HSP 1861 voditi izbornu kampanju sa sloganom Hrvati, obespravljeni birači, probudite se i izborite se za vaša prava s Paragom i Hrvatskom strankom prava 1861.

Predstavio je i najvažnije točke stranačkog programa, a to su stvaranje pravne države, parlamentarne demokracije s neovisnom sudbenom vlašću i Saborom iznad koga je samo Bog, donošenje antikorupcijskog i antikomunističkog zakona, poništenje nepravedne privatizacije i ostvarenje socijalne pravde. Paraga smatra da su birači obespravljeni jer nije omogućeno svim strankama koje izlaze na izbore imati svoga člana u izbornim povjerenstvima.

Govoreći o 11. izbornoj jedinici za dijasporu, naglasio je da HSP 1861 namjerno nije na toj listi kandidirao Hrvate iz BiH, jer oni, po njemu, nisu dijaspora.