Slobodna Dalmacija: 18. 12. 1999.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP 1861

Farsično prekapanje izbora

- Nagovještaj da će se predsjednički izbori raspisati u vrijeme predizborne kampanje za Zastupnički dom Hrvatskog državnog sabora zapravo je preklapanje jednih izbora s drugima i njihovo međusobno ometanje. Održavanje dvaju izbora istodobno sve više nalikuje na farsu - kazala je predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861 Ana Bašić na konferenciji za novinare održanoj u petak u Dubrovniku.

Govoreći o predizbornoj kampanji, Ana Bašić je kazala kako su se u njoj pojavili kandidati koji su već participirali u vlasti. Stoga bi, kako je rekla, trebali objasniti biračkom tijelu što su postigli u proteklom razdoblju i na temelju čega bi trebali zadobiti novo povjerenje birača.

 


 

  Jutarnji list: 18. 12. 1999.

HSP-u 1861 IZBORI NALIKUJU NA FARSU

 

DUBROVNIK - Ana Bašić, predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861., rekla je na konferenciji za novinare kako izbori nalikuju na farsu koja neće donijeti nikakvih bitnih promjena.

- Izbori za Zastupnički dom i predsjednički izbori preklapaju se i uzajamno ometaju. Dosta je kandidata na listama već participiralo u vlasti i nisu postigli ništa. Tako ni ovim izborima neće biti bitne promjene vlasti - zaključila je ona.