Slobodna Dalmacija: 20. 12. 1999.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861 U METKOVIĆU

Pojedinci obogaćeni na propasti poduzeća

METKOVIĆ - Čelnici Hrvatske stranke prava 1861 Dubrovačko-neretvanske županije otvorili su u nedjelju na prigodnoj svečanosti prostorije ove stranke u Ulici Petra Svačića.

Potom je održana konferencija za novinare na kojoj je bilo govora o poziciji neretvanskog kraja u gospodarskom i političkom smislu u okviru državne politike. Istaknuto je kako HSP 1861 smatra da treba na razini države različitim mjerama stimulirati poljoprivrednu proizvodnju za koju u dolini Neretve postoje svi preduvjeti i koja bi u budućnosti bila nositelj gospodarskog napretka.

- Do sada je vođena katastrofalna politika prema gospodarstvu doline Neretve. To potvrđuju brojna poduzeća koja su zbog nemara vlasti potpuno propala, a pojedinci su se na njihovim ostacima dobro obogatili - rekla je voditeljica Izbornog stožera u 10. izbornoj jedinici i predsjednica Županijskog vijeća stranke Ana Bašić.


 

  Večernji list: 20. 12. 1999.

HSP 1861 u svih 11 izbornih jedinica

METKOVIĆ - Voditelj izbornog stožera HSP 1861 za 10. izbornu jedinicu i prva na listi stranke Ana Bašić u Metkoviću je rekla da će njena stranka biti u svih 11. izbornih jedinica, a nositelj lista u cijeloj Hrvatskoj je predsjednik stranke Dobroslav Paraga. Osvrnula se na gospodarsko stanje u dolini Neretve te na slabu potporu države i nezaposlenost kao rezultat toga. Ana Bašić predstavila je imena kandidata HSP 1861 na listi, te otvorila je nove prostore za rad stranke u Metkoviću u Ulici Petra Svačića 12.