Slobodna Dalmacija: 22. 12. 1999.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861

Radništvo je ucijenjeno

Stvoren je stalež bogatih i stalež siromašnih. HSP 1861 radit će na poboljšanju standarda i smanjenju staleških razlika između osiromašenih radnika i bogatuna. Nije kriv samo rat za naše stanje, kriva je pretvorba, to jest oni koji su je provodili, a koje u vrijeme rata nije imao tko kontrolirati da ne pljačkaju - tim je riječima Ana Bašić, voditeljica izbornog stožera HSP-a 1861 X. izborne jedinice, otvorila konferenciju za novinare te stranke na temu odnosa političke ekonomije i pozicije radnika u društvu.

- I HDZ i oporba sudjelovai su u podržavanju Dubrovačke banke, oporbena koalicija na vlasti u Gradu i županiji nije iskoristila svoje mogućnosti da to zaustavi, a naša stranka predlagala je da se tuži Vlada zbog otimačine - kazala je još Ana Bašić, dodajući nadalje kako će se HSP 1861 zalagati za smanjenje državnog proračuna, štednju te subvencije područjima kojima je to potrebno, poput dubrovačkog.

O poziciji radnika u društvu Ana Bašić je istaknula kako je danas hrvatski radnik ucijenjen, radi samo za osiguranje i staž, a vrijednost rada se ne cijeni. HSP 1861 također predlaže da se zamrznu plaće saborskim zastupnicima te da se svedu na normalu u odnosu na plaće radnika.