Zadarski list: 22. 12. 1999.

Hrvatska stranka prava 1861 jučer je održala konferenciju za novinare, na kojoj je Bratislav Klarica istaknuo:

Dragovoljačke udruge sve više postaju SUBNOR-i i sluge HDZ-a!

Zalagat ćemo se za pravednu denacionalizaciju, smanjenje poreza, djelotvornu i jeftinu državnu upravu, uklanjanje iz državne uprave nositelja komunističke, neoboljševičke i autoritarne ideologije i prakse, sudsku odgovornost naredbodavaca počinjenih zlodjela iz vremena komunizma i samovlasti Franje Tuđmana, te vraćanje stranci oduzetog imena HSP, kazao je Dušan Jukić, prvi na listi ove stranke u 9. izbornoj jedinici.

ZADAR – Hrvatska stranka prava 1861 jučer je u Zadru na tiskovnoj konferenciji u Mjesnom odboru Jazine predstavila listu kandidata za Zastupnički dom Hrvatskog državnog sabora u 9. izbornoj jedinici. Nositelj liste je Dobroslav Paraga, a novinarima su se predstavili prvi s liste Dušan Jukić iz Otoka kod Sinja, četvrta Maja Piljac, sedmi Bratislav Klarica i osmi Nikola Škarica, svi iz Zadra, a trinaesti s liste Bakir Krupić nije bio nazočan konferenciji.

Dušan Jukić je posebno naglasio da pravaše ne zanima tko će od Hrvata vladati Hrvatskom, već kako će je voditi. “Pored dva zla koja se nude biračima, Sovjetske Hrvatske s Račanom i Tomcem, te vlasti HDZ koja je već popljačkala hrvatski narod, jedini izlaz nudi prava oporbena stranka HSP 1861., stranka moralnih i dostojanstvenih ljudi, koji će se boriti za pravnu i pravednu državu i poništenje pretvorbe, a ne reviziju jer u tom slučaju devedeset posto pretvorbe bi ostalo netaknuto, a to znači da ukradenih 10 do 15 milijardi dolara, koje su iznesene van iz Hrvatske nikad ne bi bilo vraćeno hrvatskom narodu. Osim toga, zalagat ćemo se za pravednu denacionalizaciju, smanjenje poreza, djelotvornu i jeftinu državnu upravu, uklanjanje iz državne uprave nositelja komunističke, neoboljševičke i autoritarne ideologije i prakse, sudsku odgovornost naredbodavaca počinjenih zlodjela iz vremena komunizma i samovlasti Franje Tuđmana, te vraćanje stranci oduzetog imena HSP”, rekao je Dušan Jukić.

Bratislav Klarica je podsjetio na zasluge Dobroslava Parage u ustroju prve obrambene hrvatske snage HOS-a. te pokušaju da sriječi realizaciju dogovora Tuđman-Milošević. Zamjerio je i brojnim udrugama dragovoljačkih organizacija koje sve više postaju SUBNOR-i i sluge HDZ-a. Maja Piljac, inače majka troje djece, s velikom zabrinutošću je govorila o tužnoj slici Hrvatske, te brojnim problemima i teškoćama s kojima se susreće gotovo svaka hrvatska obitelj, osim obitelji tajkuna. “Hrvatska djeca su ugrožena, elementarna egzistencija nije sigurna i mora se hitno postojeće stanje mijenjati na bolje, a to upravo nudi HSP 1861” naglasila je gospođa Piljac.

Koordinator HSP 1861 za zadarsko i kninsko područje Nikola Škarica je rekao: “HSP 1861 s Dobroslavom Paragom je centar svih centara. Poštovani birači isključivo kroz vrata HSP 1861 možete u dostojnu budućnost, ostali vam nude jeftine iluzionističke programe koje skupo plaćate, a moguće ga budete plaćali i skuplje”, istaknuo je Škarica. Pravaši su biračima zaželjeli blagoslovljene božićne blagdane i sretnu Novu godinu ispunjenu zdravljem i “šoldima”, te da ih Bog čuva ma tko na izborima pobijedio.