Dubrovački list: 23. 12. 1999.

HSP 1861 Konferencija za novinare

BORIT ĆEMO SE ZA HUMANIJE ODNOSE

Za stanje u državi i društvu nije kriv samo HDZ već je najviše "šestorka" koja naginje balkanskim integracijama i "socijalističkoj internacionali", kazala je Ana Bašić voditelj izbornog stožera HSP 1861 i prva na listi te stranke u 10. izbornoj jedinici na konferenciji za novinare u Metkoviću.

U novim prostorijama koje je priskrbio gradski ogranak Metković i njegov predsjednik Davor Carević, Ana Bašić je dodala da će njezina stranka biti prisutna u svih 11. izbornih jedinica. Ona se zalaže za decentralizaciju, neovisno sudstvo, antikorupcijski zakon i suprotstavljanje svim pokušajima balkanskih integracija. Po njezinim spoznajama neretvansko je gospodarstvo uništeno zahvaljujući pljački, poduzeća su otišla u stečajeve, a nezaposlenost raste.

Kandidati HSP 1861 uđu li u Sabor borit će se svim silama za humanije društvene odnose, kvalitetniji život ljudi, progon pljačkaša državnog dobra, i protiv svih nepravilnosti. Mijo Dominiković, tajnik ogranka Metković pripomenuo je da nekada bogata Dolina danas stagnira u svakom pogledu te da su neki razgrabili bogatstvo dok su on i njegovi kolege bili na prvim crtama bojišnice.