Novi Bjelovarac: 23. 12. 1999.

Hrvatska stranka prava 1861

Treba poništiti Zakon o pretvorbi

“Izbori neće biti pošteni i slobodni, zato što je krivotvoren potpis o njihovu raspisivanju” – rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatske stranke prava 1861 Dobroslav Paraga. On tvrdi da pokojni predsjednik Tuđman nije zbog bolesti mogao staviti svoj potpis 3. studenoga na dokument, odnosno Odluku o raspisivanju izbora, te je naglasio kako i novoizabrana vlast neće biti legalna.

Govoreći pak o izbornim listama, naglasio je kako su u ovdašnjoj, Drugoj izbornoj jedinici 17 stranaka sateliti HDZ-a, te njihove kandidate optužuje za krivotvorenje prikupljenih potpisa.

HSP 1861, rekao je Paraga, ne vjeruje niti u čvrstoću oporbenih koalicija, jer u njima ima previše prikrivenih članova vladajuće stranke. To se vidi iz njihovih stalnih najava o reviziji pretvorbe, koja, kazao je Paraga, neće donijeti očekivane učinke. Treba poništiti Zakon o pretvorbi, a ne njezine posljedice, zaključio je.

Na konferenciji su predstavljeni i kandidati HSP-a 1861 za Drugu izbornu jedinicu. To su, uz nositelja i prvoga na listi Dobroslava Paragu, iz Bjelovarsko-bilogorske županije Vlado Mađer iz Bjelovara, Đuro Jozipović iz Hercegovca, Ankica Petrović iz Čazme, te Štefica Štengl iz Garešnice.