Dubrovački Vjesnik: 24. 12. 1999.

HRVATSKA STRANKA PRAVA 1861

Mladež - zapostavljeni dio populacije

Na ovotjednoj konferenciji za novinare HSP-a 1861 Ana Bašić predstavila je programske ciljeve stranke, te se posebno osvrnula na poziciju radnika u društvu i odnos političke ekonomije i ekonomske politike u Hrvatskoj danas i sutra.

Osim prvog kandidata za desetu izbornu jedinicu, Ane Bašić, konferenciji su bili nazočni Tomislav Mladinov, Sabir Habul i Ladislav Tihole, koji se osvrnuo na negativne pojave u zdravstvu.

Predstavnici HSP-a 1861 posebno su zabrinuti pozicijom mladih u Hrvatskoj, jer su oni, prema riječima Ane Bašić, permanentno zapostavljeni dio naše populacije. Najveći uzor i autoritet u našem društvu jest vlast koja je nametnula samovolju i neodgovornost, a ta oba bitna faktora u sazrijevanju mladeži imaju negativnu karakteristiku. Ekonomska slika današnjice zatvara mladima vrata pred njihovom budućnosti. Biti sa ciljem, a ne imati uvjete da se mladi pokažu kao buduće konstruktivne osobe degradira njihovu formaciju bića koja danas sutra preuzima nas i naše nasljeđe, zaključeno je na konferenciji.