Slobodna Dalmacija: 29. 12. 1999.

KANDIDATI HSP-a 1861 PORUČUJU:

Nudimo izlaz iz socijalne bijede

Hrvatska stranka prava 1861 stranka je s najdužim stažom, pa stoga i s najvećom političkom mudrošću. Osjećamo se odgovornima da povedemo Hrvatsku nekim drugim putem – iz ove socijalne bijede u civilno društvo, rekla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Ana Bašić, prva na listi HSP-a 1861 u 10. izbornoj jedinici.

Ta se stranka svojim izbornim programom zauzima za poništenje pretvorbe, a ne samo njezinu reviziju, za denacionalizaciju, smanjenje državne potrošnje, razvijanje mikrojedinica, odnosno hrvatskih regija, svođenje proračuna na početnu stopu, te čvrst bankarski sustav.

- Hrvatska mora biti moderna i država ljudskih prava, sigurna u vojnom i političkom smislu. Hrvatski narod je željan promjena, a nude mu se dvije alternative: HDZ koji u ovih deset godina nije ispunio svoj zadatak i lažna oporba koja je samo njegov poslušnik – rekao je na konferenciji Dušan Jukić, prvi kandidat na listi HSP-a 1861 u 9. izbornoj jedinici.

Čelni ljudi ove stranke poručili su potom biračima da na skorim izborima glasuju za nekompromitirane osobe odnosno one koji imaju viziju hrvatske budućnosti, napominjući pritom kako je HSP 1861 stranka bez hipoteke, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti.