Novi list: 31. 12. 1999., i 1. i 2. 1. 2000.

HSP 1861 O IZBORNOJ KAMPANJI SDP-a

Paraga: HDZ je SDP-ovo kopile

ZAGREB – Da su SDP-ovci pravi socijaldemokrati, Hrvatska stranka prava 1861 bi se veselila promjenama, no oni su titoisti i komunisti s hipotekom terora i montiranih procesa. Grdno će se prevariti Ivica Račan i njegovi savjetnici – vampiri i kostolomci Dušan Dragosavac i Milutin Baltić – s kojima svaki dan pije kavu, ako misle da je HSP 1861 otpisana, rekao je predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koja je, kao i izborna kampanja stranke zadnja dva tjedna, bila posvećena “šibanju” SDP-a. Račan ne samo da nije demokrat, nego je i antidemokrat, koji nije objasnio kako je četiri supruge namirio stanovima, a nikad nije ni osudio Tita i titoističko naslijeđe, nabraja Paraga grijehe SDP-ovog čelnika.

Uzalud Račanova žena i supruga Williama Montgomeryja idu ruku pod ruku po Zrinjevcu, jer će HSP 1861 obavijestiti američku Vladu da njen veleposlanik podržava povratak “dokazanih krvnika” na vlast, ističe Paraga.

HDZ je SDP-ovo kopile i ne mora se bojati revanšizma druga Budiše i druga Račana, koji su cijelo vrijeme bili strateški partneri Tuđmanove strahovlade, naročito u politici podjele BiH, nastavio je i izrazio nadu da će Hrvatska u 21. stoljeću ipak izaći iz obruča nacionalkomunista i titoista u kojem se sada nalazi. HSP 1861 doživljava predizbornu kampanju kao “zatvorenik koji je na četiri minute pušten na zrak”, napominje Paraga te naglašava kako se u ovim izborima pojavljaju tri četvrtine nepostojećih stranaka uz 20 neovisnih lista, koji su čisti nusprodukt HDZ-a s ciljem gušenja interesa hrvatske javnosti da prati kampanju.