Slobodna Dalmacija: 31. 12. 1999.

KAŠTELANSKI HSP 1861

Jedina alternativa

Hrvatski narod i građani u teškoj su agoniji, gospodarskom kolapsu čiji je uzrok loša politika HDZ-a, koji je povjerenje naroda dobio jer je on očekivao da će biti sretan u Hrvatskoj državi. Vladajuća stranka nije ispunila obećanja i stoga je vrijeme da ode i prepusti drugima vlast, naglasio je jučer u Kaštelima na konferenciji za novinare HSP 1861 Dušan Jukić, 1. na listi te stranke u 9. izbornoj jedinici, napominjući kako se u oporbi pojavljuje i druga alternativa na čelu sa SDP-om i priljepcima u četvorci.

Jukić je kazao kako HSP 1861 smatra da ni jedna niti druga opcija radom u prošlosti i sadašnjosti nije zaslužila voditi ovaj narod i državu u prosperitet i budućnost kao ni u integracije i asocijacije o kojima često govore. Nasuprot tome naša je stranka u ovih deset godina bila jedini oponent vladajućoj stranci i oporbi, a kao nagradu dobila je 28 političkih atentata na dužnosnike.

Na konferenciji se predstavio i Mate Gotovac, 5. na listi stranke u 9., ličko-dalmatinskoj izbornoj jedinici, koji je kazao da će se HSP 1861 zalagati za jačanje privatnog poduzetništva i lokalne samouprave, te maksimalno smanjenje poreza.