Jutarnji list: 11. 11. 2001.

SUKOB Mladež HDZ-a održala sjednicu na Sljemenu, unatoč zabrani Predsjedništva

Predsjedništvo HDZ-a raspravljat će o neposluhu stranačke mladeži

ZAGREB - Suprotno odluci Predsjedništva, članovi Mladeži HDZ-a održali su jučer sjednicu Nacionalnog odbora u Tomislavovu domu na Sljemenu.

Predsjedništvo stranke i Ivo Sanader pokušali su prošle srijede otkazati njihovu sjednicu te su sazvali sastanak s članovima Mladeži u središnjici stranke. Iako su telegramima pozivani da ne dolaze na Sljeme, na sjednici odbora okupilo se 70-ak sadašnjih i bivših članova Mladeži, među kojima i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Robert Pavičić te tajnik Gradskog odbora Pavo Gagulić. Predsjednik Mladeži Ante Zoričić rekao je da su šokirani time što je Sanader pokušao otkazati sjednicu. Zaključili su da Predsjedništvo mora odmah obustaviti stegovni postupak protiv Zoričića i prestati sa "zloporabom stranačkih mehanizama". Zoričića je Predsjedništvo suspendiralo zbog potpore Stožeru za obranu digniteta Domovinskog rata. No, dodao je, otkako su shvatili da članstvo to ne odobrava, vodstvo HDZ-a pokušava ih optužiti da su pripadnici Pašalićeve frakcije.

- Imamo dojam da se predsjednik Sanader pribojava ishoda izbornog sabora pa se preko naših leđa želi obračunati s nekima iz stranke prije sabora - istaknuo je Zoričić u stanci sjednice.

Nakoliko sati poslije, na sastanku Sanadera i nekoliko članova Mladeži, sjednica na Sljemenu progalšena je nestatutarnom. Potpredsjednik Mladeži Ivan Drmić rekao je kako su odlučili i to da se neće ukinuti suspenzija Zoričiću.

Potpredsjednik HDZ-a Drago Krpina naglasio je kako će Predsjedništvo razmotriti postupak stranačke Mladeži.

- Prema potrebi, donijet ćemo i neke odluke - zaključio je Krpina.

Ana Plišić