Slobodna Dalmacija: 22. 11. 2001.

JOZO RADOŠ, v.d. PREDSJEDNIKA STRANKE, O NAJNOVIJOJ ODLUCI:

Izgleda da se više poštuje volja Hrvatskog bloka, nego tijela HSLS-a

Piše: A. MALENICA

Nakon što je Izvršni odbor splitskog ogranka HSLS-a u utorak dao podršku izboru Luke Podruga za splitskog dogradonačelnika, za komentar smo zamolili v.d. predsjednika stranke Jozu Radoša, te o najavljenoj ostavci Miroslava Buličića, predsjednika ogranka HSLS-a u Splitu.

— Ako Luka Podrug bude izabran za dogradonačelnika, to će pokazati da se ne radi o tehničkoj koaliciji, te da nisu u pitanju tehnički, nego politički razlozi. To će isto pokazati da se poštuje volja Hrvatskog bloka više nego volja tijela HSLS-a.

No treba vidjeti hoće li on uistinu i biti izabran za dogradonačelnika, a ja ću gospodu koja su to predložila podsjetiti na stav Malog vijeća o tom pitanju — kazao je Jozo Radoš te dodao da će se mjere protiv onih koji su se oglušili o stav Malog vijeća HSLS-a tek onda poduzeti. Isto tako, Radoš je rekao kako je logično da je Buličić najavio ostavku rezigniran stavom Izvršnog odbora splitskog ogranka.

 

NESLUŽBENO: SA SJEDNICE MALOG VIJEĆA HSLS-a ZADUŽENI ČLANOVI STRANKE U GRADSKOM VIJEĆU SPLITA

Glasujte protiv Luke Podruga!

Piše: A. MALENICA

ZAGREB — Malo vijeće HSLS-a sastalo se u srijedu navečer kako bi treći put razgovaralo o mogućoj zamjeni ministra prometa, pomorstva i veza mr. Alojza Tušeka. Kako je izjavio v.d. predsjednika HSLS-a Jozo Radoš uoči sastanka, cilj sjednice nije konačni dogovor o novom ministru nego razmjena informacija. Sastanak je jedan u nizu konzultativnih kakve će Malo vijeće održavati i ubuduće. Malo vijeće raspravljalo je i o nizu odluka vezanih uz tehničku provedbu izbornog sabora stranke koji će se održati u veljači iduće godine.

Kako neslužbeno doznajemo, raspravljalo se o kandidatu za ministra prometa, pomorstva i veza a navodno je riječ bila o Ivanu Kolundu iz Instituta za građevinarstvo u Osijeku.

Malo vijeće HSLS-a zadužilo je vijećnike HSLS-a u Gradskom vijeću Splita da glasuju protiv izbora Luke Podruga za dogradonačelnika grada Splita. Ako vijećnici HSLS-a ne budu poslušali naputak Malog vijeća, poduzet će se daljnji koraci, ali se neće ići na suspenziju, neslužbeno doznajemo sa sastanka Malog vijeća. Inače, Malo vijeće raspravljalo je gotovo četiri sata o stanju u ogranku u Splitu te o onim temama koje je v.d. predsjednika stranke najavio uoči samog početka sjednice Malog vijeća.