Večernji list: 01. 12. 2001.

JUČER U KISELJAKU

Zbog krađe radioaktivna materijala uhićene četiri osobe

KISELJAK - Policija Federacije BiH uhitila je jučer u središnjoj Bosni četiri osobe zbog sumnje da su nedopušteno posjedovali i trgovali eksplozivnim i radioaktivnim materijalima. Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH priopćilo je sinoć da su uhićeni C. V. iz Kiseljaka, S. M. i M. A. iz Kaknja i državljanin SR Jugoslavije P. B. Puna imena uhićenih nisu priopćena, kao ni drugi detalji, osim podatka da su uhićenje izveli pripadnici MUP-a Federacije BiH, u suradnji sa IPTF-om i SFOR-orom ispred Hotela Dalmacija u Kiseljaku, jučer između 11.30 i 13.30 sati.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od uhićenih identificiran je kao Vladimir Cvjetković, zvani Durak, a iz zapovjedništva SFOR-a u Sarajevu potvrđeno da su njihovi pripadnici sudjelovali u ovoj operaciji. Kako doznajemo od Brune Žuljevića, načelnika PU Kiseljak, njihovu je upravu MUP FBIH obavijestio da će SFOR u tijeku dana na području Kiseljaka provesti određene aktivnosti, s tim da nisu naveli nikakve druge pojedinosti. Prema Žuljevićevim riječima tek nakon uhićenja spomenutih osoba PU Kiseljak obaviještena je o pojedinostima akcije. Neslužbeno doznajemo da je iz kuće Vladimira Cvjetkovića odneseno deset vrećica nepoznatog sadržaja. Do slanja ovog izvješća akcija je bila u tijeku.

U prvom dnevniku talijanske državne televizije RAI objavljeno kako su u BiH zaplijenjeni radioaktivni materijali koji su na sebi imali znak "JNA". RAI je ustvrdio da su uhićene osobe taj radioaktivni materijal namjeravale ga prodati u inozemstvu.

Renata Radić