Večernji list: 07. 12. 2001.

KĆERKE POKOJNOG PREDSJEDNIKA NA RASKRIŽJU SLAVONSKE I ČAVIĆEVE ULICE U ZAGREBU

N. Tuđman, a i ozlijeđeni vozač tvrde: "Meni je bilo zeleno!"

Tko zna što će još od svega biti, jer je gospođa Tuđman odmah zvala svog odvjetnika - kazao nam je K. Jakopović, koji je imao zamotanu glavu i žalio se na bol u prsima

ZAGREB - Nevenka Tuđman, kći pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, doživjela je jučer oko 9.30 sati prometnu nesreću na raskrižju Slavonske i Čavićeve ulice.

Nakon nesreće žalila se na bol u koljenu, ali hitna pomoć zbrinula ju je na mjestu nesreće Krunoslava Jakopovića (49) iz Dugog Sela, drugog sudionika nesreće. Oba su vozila znatno oštećena. N. Tuđman upravljala je crnim sportskim "mercedesom" SL 500 ZG 037-T Slavonskom avenijom prema istoku. Kod raskrižja sa Čavićevom skretala je ulijevo, i tada je iz suprotnog smjera naišao "rover" ZG 9160-B, kojim je iz smjera istoka upravljao K. Jakopović. Sudar je bio neizbježan, a oboje vozača, koji su bili sami u svojim vozilima, tvrde da im je bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Nakon što je policija u 10.50 sati obavila očevid, Nevenku Tuđman, po koju je automobilom došao sin Dejan, pitali smo što se dogodilo. Kratko nam je odgovorila: - To će utvrditi policija. Ja sam skretala na zeleno svjetlo.

Krunoslav Jakopović pak tvrdi kako je imao upaljeno zeleno svjetlo i da mu je N. Tuđman svojim vozilom presjekla put.

- Nema šanse da je bilo upaljeno dodatno zeleno svjetlo, vidite da se ono pali kad su vozila već zaustavljena. Tko zna što će još od svega biti, jer je gospođa Tuđman odmah zvala svog odvjetnika - kazao nam je K. Jakopović, koji je imao zamotanu glavu i žalio se na bol u prsima.

Oba vozila, koja su se sudarila u raskrižju u sjevernom prometnom traku, odvezla je nakon očevida vučna služba, a prometna policija uputila je vozače da razmijene podatke. O prometnoj nesreći od ekipe za očevide nismo mogli dobiti nikakve podatke. Ovo inače nije prva nesreća N. Tuđman. Prije nekoliko godina istim je "mercedesom" udarila u drvo spuštajući se niz Tuškanac, ali je tada policija pokušala onemogućiti fotoreportere u snimanju nesreće kćeri predsjednika dr. Franje Tuđmana.

D. Miljuš