Slobodna Dalmacija: 12. 12. 2001.

ANTE NENADIĆ, BIVŠI PREDSJEDNIK GLAVNOG STANA HSP-a BiH, MOLI ANTU ĐAPIĆA DA IM VIŠE NE "POMAŽE"

HSP-ove marke u Đapićevu džepu

Anto Đapić je svojim radom više štetio, a ne koristio interesima Hrvata u BiH. Novac koji je međunarodna zajednica donirala HSP-u BiH, on i još nekolicina njih koje on nesebično podržava su stavili u svoje džepove. Zadivljujuća je njegova ljubav prema njemačkim markama i jugokomunističkom režimu

Povodom članka objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji od 5. prosinca ove godine Glavni stan HSP-a BiH osjetio se obveznim odgovoriti, te su to i učinili upućivanjem priopćenja za javnost koje donosimo u cijelosti:

"U članku, između ostalog, Anto Đapić kaže kako je za njega Sabor HSP-a BiH održan u rujnu 1999. godine u Širokom Brijegu završena stvar. Kako sam tada ja, Ante Nenadić, bio predsjednik Glavnog stana HSP-a BiH, i jedini predsjednik Glavnog stana BiH koji je izabran na potpuno legitiman i statutaran način i imao potpuni legitimitet, te odgovorno tvrdim da je Sabor HSP-a BiH u Širokom Brijegu sazvan i održan u skladu sa Statutom HSP-a BiH i poslovnikom o radu Glavnog stana HSP-a BiH.

Posebno je upitno što je to gospodin Anto Đapić sa mnom i sa Saborom u Širokom Brijegu završio, kada ništa nije ni počeo, a kamo li završio.

Na Sabor u Širokom Brijegu nije bio pozvan, niti je bio poželjan. Sudionici Sabora HSP-a BiH u Širokom Brijegu su ljudi vjere i dostojanstva, domoljubi kojima ni na kraj pameti nije bilo svrstavati se u isti koš s Đapićem. Dobro smo znali tko je i što gospodin Anto Đapić – njegova ljubav, boljševičko-komunistička ideologija, je zauvijek otišla na povijesno smetište, a s njom su trebali otići i njeni štovatelji.

Gospodin Anto Đapić je svojim radom i hodanjem po BiH više štetio, a ne koristio interesima Hrvata u BiH. Isticanje ustaških simbola na njegovim tribinama, samo je bila maska kako bi što bolje prikrio ono što je radio dok je služio KOS-u i jugoarmiji, koji su činili sve kako bi Hrvati nestali s lica zemlje.

U BiH je dolazio samo kako bi napakostio hrvatskom narodu, a novac koji je Međunarodna zajednica donirala HSP-u BiH, on i još nekolicina njih koje on nesebično podržava, su stavili u svoje džepove. Zadivljujuća je njegova ljubav prema njemačkim markama i jugokomunističkom režimu.

Poučeni prošlošću, dobro smo znali kako je najvjerniji komunistički doušnik onaj koji prvi počinje pjesme za koje se tada išlo u zatvor.

Ovdje se mora zamjeriti i donatorima novca, zbog toga što nikada nisu provjerili kao se i gdje troši novac, te su time indiskretno omogućili pojedincima da ga prisvoje.

Zna dobro gospodin Đapić kako je prošao na predizbornoj kampanji 1999. godine kada je bio u Hercegovini. U dosta općina nije bio ni pozvan, upravo poradi svog prljavog djelovanja na prostorima BiH. Njegova djela najbolje govore o njemu: aktivno sudjelovanje u KOS-u, krivotvorenje stručnog rada, iskrivljivanje istine i slično.

Pitam se odakle mu moralno pravo pojavljivati se u javnosti i donositi sud o radu drugih, a posebno pravaša u BiH. Nedavni boravak gospodina Đapića na tribini u Mostaru gotovo da nije medijski ni zabilježen, a nije se imalo što ni zabilježiti.

Ponavljanja jedne te iste retorike svima je dosta, a na postavljena mu pitanja uopće nije ni odgovarao, a i kako bi kada su pitali oni koji su i dijelove tijela dali za Hrvatski narod, a on — Đapić, je dao sebe u službu KOS-a.

Valja napomenuti kako je gospodin Đapić uz pomoć nekolicine njegovih istomišljenika ipak uspio dovesti HSP BiH na marginalan, gotovo beznačajan politički položaj. Ilustracije radi, HSP BiH je na prošlim općim izborima osvojio dvije trećine manje glasova nego 1998. godine.

S ovim završavamo polemiku s gospodinom Antom Đapićem, te ga lijepo molimo da nas ostavi na miru, kako bismo sami odlučivali o svojoj budućnosti. Nadamo se da će doći dan kada će istina izići na vidjelo, a svi oni koji su griješili odgovarat će za svoja djela", kaže se u priopćenju za javnost koje potpisuje Ante Nenadić, u ime izabranih na saboru HSP-a BiH koji je održan u Širokom Brijegu 1999. godine.