Slobodna Dalmacija: 13. 12. 2001.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE ŽV-a HSP-a 1861.

Hrvatski jug devastiran prodajom banke

- Budući da nova gradska vlast u rješavanju nagomilanih gospodarskih problema ne može donijeti bitnije pomake, u suočavanje s teškoćama krenula je površno, i to intervencijom u području kulture - istaknula je predsjednica Županijskoga vijeća HSP-a 1861. Ana Bašić na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Dubrovniku. Prema mišljenju Ane Bašić, i državna vlast prevladavanju teškoća pristupa površno, za što je primjer sporazum o Luci Ploče.

- Umjesto gradnje mosta od Kleka do Pelješca, čime bi se dugoročno riješio problem, nastavlja se gradnja dubrovačkog mosta preko rijeke Omble, koji možemo slobodno nazvati mostom balkanskih asocijacija - istaknula je Ana Bašić.

Komentirajući puštanje na slobodu Pavla Strugara iz zatvora u Haagu, Ana Bašić je rekla kako je time Europa poslala poruku Hrvatskoj da ima više povjerenja u Crnu Goru nego u Hrvatsku. Kritizirala je i najavu prodaje Dubrovačke banke, čime će se, istaknula je, samo zaokružiti devastacija juga Hrvatske.

A. KELAVA

Večernji list: 13. 12. 2001.

HSP 1861: Vlast je površna

DUBROVNIK – Već je sada jasno kako u teškom materijalnom stanju u kojem je Dubrovnik nova gradska vlast neće moći učiniti važnije pomake na bolje i stoga je problemima pristupila površno, najprije intervencijom u kulturi. Rekla je to jučer na konferenciji za novinare predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861 Ana Bašić, dodajući kako je preuzimanjem vlasti u Gradskom vijeću Dubrovnika nastavljen je već poznati ritam – trojna, odnosno HDZ-ova vlast, nastavila je sa smjenama.

- I državna vlast nijedan problem ne rješava konačno nego površno, za što je primjer Luka Ploče. Umjesto da tom problemu prilazi s vizijom i dugoročno ga riješi gradnjom mosta Klek-Pelješac, oni nastavljaju graditi most balkanskih asocijacija preko Omble – rekla je Bašić.

Komentirajući puštanje Pavla Strugara iz haaškog zatvora, rekla je kako je Europa time Hrvatskoj poslala poruku da ima više povjerenja u Crnu Goru. Dodala je kako teška socijalna i ekonomska situacija u Županiji dubrovačko-neretvanskoj pokazuje kako je socijaldemokracija potpuno podbacila, stvoreni su uvjeti za rasprodaju imovine građana, a prodaja Dubrovačke bankesamo će zaokružiti uništenje toga područja.

M.R.